Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija (FP) pabeigusi pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma sākto pārbaudi par Saeimas deputāta Aināra Šlesera (LPP) 2003.gada valsts amatpersonas deklarācijā sniegtajām ziņām, taču informāciju par pārbaudes rezultātiem plašākai sabiedrībai nesniegs.
VID Komunikāciju nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga apliecinājusi, ka VID no KNAB saņēmis materiālus, par kuriem pēc savas kompetences FP veikusi pārbaudi. Pārbaude pabeigta un par rezultātiem informēta prokuratūra.

KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs 17.augusta raidījumā "Pirmās personas" informēja, ka KNAB esot pabeidzis pārbaudi par Šlesera 2003.gada deklarāciju, konstatētas neatbilstības un nepatiesības, tāpēc KNAB materiālus nodevis FP, bet tā esot lietu izbeigusi.

Grīnberga ne apliecināja, ne noliedza Loskutova sniegto informāciju, piebilstot, ka VID nesniegs informāciju par pārbaudes rezultātiem. Tā kā pārbaudi veikusi izziņas iestāde FP, tai likums paredzējis noteikt publicējamās informācijas apjomu. Šajā gadījumā nekāda sīkāka informācija netiks sniegta.

Arī aģentūrai LETA Loskutovs atzina, ka viņam "ir aizdomas, ka Šlesera deklarācijā ir nepatiesa ziņu norādīšana, tomēr šīs lietas izmeklēšana ir VID kompetencē".

Loskutovs otrdien Ģenerālprokuratūrai nosūtījis vēstuli, kurā lūdzis izvērtēt VID darbību, veicot Šlesera deklarācijas pārbaudi.

Latvijas Televīzijā Loskutovs sacīja, ka KNAB grasās FP lēmumu pārsūdzēt.

Šlesers apgalvo, ka konstatētais pārkāpums ir tehniska kļūda. Viņš 2001.gadā esot pārdevis kāda uzņēmuma akcijas, taču notikušais darījums esot bijis atliktais maksājums un naudu par to viņš saņēmis vēlāk. Tomēr deklarācijā to nav norādījis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!