Foto: DELFI
Norādot uz lielo steigu un īso laika periodu, kādā 2009.gada nogalē veiktas izmaiņas nodokļu likumdošanā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nekonkretizē, kā tiks veikta šo nodokļu administrēšana un kad tā reāli tiks uzsākta.

2009.gada pēdējā darba dienā VID Komunikācijas daļā atzina, ka virkne normatīvo aktu, kas nosaka attiecīgo nodokļu administrēšanu, tika pieņemti lielā steigā un īsā laika periodā, tādēļ VID speciālisti "šobrīd aktīvi iepazīstas un izvērtē visus ar nodokļu administrēšanu saistītos Saeimā pieņemtos likumus, Ministru kabineta (MK) noteikumus un to grozījumus".

Ņemot vērā izmaiņas normatīvajos aktos, VID īsā laika posmā jāspēj šīm izmaiņām pielāgot dienesta informatīvās sistēmas, sagatavot metodiskos materiālus un būt gataviem konsultēt iedzīvotājus un nepieciešamības gadījumā nodrošināt atbilstošus kontroles pasākumus.

Nekonkretizējot, vai minētās sistēmas būs pielāgotas jau 2010.gada pirmajā darba dienā - 4.janvārī, VID norāda, ka Ieņēmumu dienests "veic visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu nodokļu iekasēšanu un administrēšanu saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem".

LETA jau ziņoja, ka pērnā gada nogalē nodokļu likumdošanas jomā tika veiktas vairākas būtiskas izmaiņas, tostarp paplašināta iedzīvotāju ienākuma nodokļa bāze, noteikts nodoklis par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!