Valsts ieņēmumu dienests (VID) pārbaudīs Rīgas mēra Gundara Bojāra pērnā gada valsts amatpersonas deklarāciju un šīs pārbaudes ietvaros izvērtēs arī medijos izskanējušās ziņas par iespējamo interešu konfliktu, būvējot zemi uz Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Gundara Kukula zemes.
Izvērtēs Bojāra iespējamo interešu konfliktu

VID Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa informēja, ka Bojāra amatpersonas deklarācijas pārbaude uzsākta šonedēļ. Viņa uzsvēra, ka VID Rīgas mēra ienākumus būtu pārbaudījis jebkurā gadījumā, jo viņš ir obligāti pārbaudāmo personu sarakstā. "Pie reizes izvērtēsim arī presē publicētās ziņas par iespējamo interešu konfliktu," pauda Kļaviņa. Viņa atturējās prognozēt, cik ilgā laikā pārbaudi varētu pabeigt.

Savukārt mēra padomnieks Kukuls vēl pagaidām neesot dienestam iesniedzis savu deklarāciju, taču sniedzis VID paskaidrojumus savas sievas Valsts prezidentes juridiskās padomnieces Sandras Kukules deklarācijas pārbaudes ietvaros. Arī tās beigu termiņš pagaidām nav zināms. Nedēļas sākumā Kukuls solīja šonedēļ VID iesniegt ienākumu deklarāciju, kurā norādīs līdzekļu izcelsmi lepno automašīnu, mājas un zemes gabala iegādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!