VID: saimnieciskajā darbībā izmantots ganāmpulks 'nulles deklarācijā' nav jānorāda  (24)

Delfi

Foto: stock.xchng
Mantiskā stāvokļa jeb tā dēvētajā "nulles deklarācijā" nav jānorāda īpašumā esošs govju, jaunlopu vai savvaļas dzīvnieku ganāmpulks, kas ir nošķirts saimnieciskās darbības veikšanai un tiek izmantots saimnieciskajā darbībā, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Dienests skaidro, ka deklarācijas sadaļā, kurā prasīts deklarēt "īpašumu (lieta vai lietu kopība), kas nav minēts deklarācijas citos punktos", saimnieciskās darbības veicējiem - zemnieku saimniecību īpašniekiem un individuālajiem komersantiem - vai SIA īpašniekiem nav jānorāda informācija par ganāmpulkiem, kas ir nošķirti saimnieciskās darbības veikšanai un tiek izmantoti saimnieciskajā darbībā.

Toties šajā deklarācijas sadaļā ir jānorāda tāds īpašums, kuru veido viena lieta vai lietu kopums, kas tiesiskā ziņā var tikt atzīts par vienību jeb vienu pašu lietu, kuru kopējā vērtība pārsniedz 10 000 latus vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam valūtas kursam. Šādas lietas ir, piemēram, gleznu kolekcija, antikvāras lietas, šķirnes dzīvnieki.

Jau ziņots, ka 1.martā sākas trīs mēnešu termiņš, kurā saskaņā ar jauno sākumdeklarēšanās likumu visiem, kas atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem, ir jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienestā (VID) mantiskā stāvokļa "nulles" deklarācija.

Pagājušā gada nogalē pieņemtais Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums paredz, ka no 1.marta līdz 1.jūnijam VID iesniedzamajā mantiskā stāvokļa deklarācijā jānorāda ziņas pēc stāvokļa 2011.gada 31.decembrī pulksten 24.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!