Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts ieņēmumu dienests (VID) saņēmis vairāk nekā divus tūkstošus fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarāciju, informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Saskaņā ar VID pēdējiem apkopotajiem datiem līdz šā gada 7.martam bija iesniegtas kopumā 2053 mantiskā stāvokļa deklarācijas.

No 1.marta līdz 1.jūnijam noteiktām fiziskajām personām jāiesniedz VID mantiskā stāvokļa deklarācijas.

Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums paredz, ka mantiskā stāvokļa deklarācija jāiesniedz Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem un visām fiziskām personām, kurām izsniegta pastāvīgās uzturēšanās atļauja. Mantiskais stāvoklis jādeklarē par īpašumiem, kas bija personas rīcībā 2011.gada 31.decembrī pulksten 24.

Mantiskais stāvoklis jādeklarē, ja persona Latvijā ir iegādājusies nekustamo īpašumu, kura iegādes vērtība pārsniedz 10 tūkstošus latu un uz kuru nav nostiprinātas īpašumtiesības, kā arī īpašumu ārvalstīs. Jādeklarē arī skaidras naudas uzkrājumi, iegādātās kapitāla daļas Latvijā un ārzemēs, parāda vērtspapīri, aizdevumi, parādsaistības un citi īpašumi, kuru vērtība pārsniedz 10 tūkstošus latu. Savukārt nav jādeklarē īpašumi, kas jau ir reģistrēti valsts reģistros.

Mantiskā stāvokļa deklarācijas brīvprātīgi var iesniegt arī tādas fiziskas personas, kuras neatbilst likumā izvirzītajiem kritērijiem.

Deklarāciju VID var iesniegt personīgi, elektroniski, izmantojot VID elektroniskās deklarēšanās sistēmu, vai sūtīt pa pastu ierakstītā vēstulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!