Ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis šā gada jūlijā, pildot finansu ministra pienākumus, esot sasaucis atbildīgo institūciju sanāksmi un uzdevis veikt pārbaudi saistībā ar putnu gaļas kontrabandu.
Kalvītis ceturtdien stāstīja, ka šajā sanāksmē piedalījušies Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Andrejs Sončiks, toreizējais Muitas priekšnieks Andrejs Krastiņš, Finansu policijas un Kontrabandas apkarošanas centra vadība. Pēc Kalvīša teiktā, viņš šai problēmai sekojot līdzi jau kopš laika, kad bijis zemkopības ministrs.

Kalvīts ir ticies ar gaļas ražošanā iesaistītu uzņēmumu vadītājiem, kuri sūrojušies par milzīgajiem kontrabandas gaļas apjomiem. Līdz ar to Kalvītis, pildot finansu ministra pienākumus, uzdevis atklāt putnu gaļas kontrabandas shēmu. Viņš arī uzdevis pārbaudīt no Latvijas izejošās kravas tranzītā uz Krieviju.

Kalvītis piebilda, ka, piemēram, Muitas priekšnieka Krastiņa atkāpšanās nav nejauša. Ministrs nešaubās, ka gaļas kontrabandu ir piesegušas augstas amatpersonas. Ekonomikas ministrs atcerējās, ka pēc uzdevuma veikt pārbaudi mēnesi neesot bijis nekādas reakcijas, tikai pēc finansu ministra Gundara Bērziņa ķeršanās pie šīs problēmas esot notikusi virzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!