Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) marta beigās piemērojis 25 latu administratīvo sodu bijušajam SIA “Rīgas nami” valdes loceklim Almeram Ludvikam par 2010.gada valsts amatpersonas deklarācijas savlaicīgu neiesniegšanu un visu ienākumu nedeklarēšanu.

Pēc VID interneta mājas lapā pieejamās informācijas, Ludviks lēmumu jau izpildījis un noteikto sodu samaksājis.

VID dati liecina, ka Ludviks ikgadējo valsts amatpersonas deklarāciju par 2010.gadu iesniedzis vairāk nekā mēnesi pēc likumā noteiktā deklarāciju iesniegšanas termiņa - 1.aprīļa. Viņš deklarāciju iesniedzis 2011.gada 20.maijā.

Deklarācija liecina, ka viņa ienākumus 2010.gadā veidojusi "Rīgas namu" maksātā 20 165 latu alga un 1766 latu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras maksātai pabalsts.

2011.gadā viņa ienākumi bija "Rīgas namu" maksātā alga - 21 358 lati, bet deklarācijā, kas iesniegta, 2012.gada septembrī beidzot pildīt amata pienākumus, deklarēts "Rīgas namu" maksātais atalgojums - 20 014 lati.

Deklarācijā, beidzot pildīt amatpersonas pienākumus, deklarēts 9800 latu aizdevums, kā arī norādīts, ka Ludviks pārdevis 2000.gadā ražotu vieglo automašīnu "Grand Cherokee" par 2500 eiro un pircējs bijusi kāda fiziska persona. Paša Ludvika īpašumā pērnā gada rudenī bijusi 1998.gadā ražota "Dodge" markas automašīna.

Tāpat Ludviks norādījis, ka, saskaņā ar laulības līgumu par visas mantas šķirtību 18 067 latu aizdevums Vijai Ludvikai ir neatmaksājams.

Jau vēstīts, ka pērnā gada rudenī Ludvikam nācās atstāt amatu, jo viņš tika vainots augsta riska finanšu darījumu pieļaušanā, kas radījuši galvaspilsētas uzņēmumam "Rīgas nami" 1,26 miljonu latu zaudējumus.

Pret viņu, kā arī bijušo valdes locekli Mareku Segliņu tika lūgts sākt kriminālprocesu.

Pret Ludviku, Segliņu, kā arī bijušo uzņēmuma vadītāju Kārli Kavacu tika iesniegta arī prasība tiesā. Viņiem tika pārmests, ka, noslēdzot līgumu ar uzņēmumu SIA "Zeus", "Rīgas namiem" radīti zaudējumi 1 265 740,32 latu apmērā.

Tāpat konstatēts, ka Kavacs ir pārkāpis vairāku likumu prasības un "Rīgas nami" statūtus, jo pirms noslēgt aizdevuma līgumu ar SIA "Zeus" nav saņēmis kapitāla daļu turētāja - Rīgas domes piekrišanu.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!