Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar 150 eiro sodījis Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), bijušajam Finanšu ministrijas darbiniekam Vladimiram Vaškevičam uzlikts 350 eiro sods, bet un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāram Rinaldam Muciņam izteikts mutvārdu aizrādījums, liecina VID publiskotā informācija.

VID nolēmis Rīgas mēru sodīt ar 150 eiro lielu naudas sodu. Kā liecina VID mājaslapā pieejamā informācija, viņš, aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju, nav sniedzis pilnīgu informāciju par saviem nekustamajiem īpašumiem un pārskata periodā gūtajiem ienākumiem.

Pārkāpums izdarīts pērnā gada aprīlī. Lēmums par soda piemērošanu stājies spēkā 15. janvārī.

Ušakova preses sekretāre Laila Ivāna portālam "Delfi" norādīja, ka dienests Ušakova deklarācija konstatējis dažas neprecizitātes, kas ir novērstas. Ko tieši mērs savā deklarācijā norādījis nepilnīgi, preses sekretāre nekomentēja.

VID sodu piemērojis, jo nokavēts deklarācijas precizēšanai paredzētais termiņš, un Ušakovs sodu samaksās, apliecināja Ivāna.

Savukārt VARAM valsts sekretārs Muciņš ticis pie mutvārdu aizrādījuma, jo nav VID iesniedzis valsts amatpersonu sarakstu un to grozījumus noteiktajā kārtībā.

Portālam "Delfi" VARAM skaidroja, ka Muciņa likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpums bija saistīts ar amatpersonas saraksta iesniegšanas kavējumu, un šobrīd pārkāpums ir novērsts.

Tikmēr bijušajam Finanšu ministrijas (FM) darbiniekam Vaškevičam, kurš šobrīd atrodas Austrijā, piemērots 350 eiro liels naudas sods par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktā termiņā. Vaškeviča viedokli portālam "Delfi" neizdevās noskaidrot.

Kopumā šogad spēkā stājušies vairāk nekā 20 VID lēmumi sodīt valsts amatpersonas par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" neievērošanu.

Piemēram, bijušais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Vladimirs Loginovs sodīts ar 50 eiro lielu naudas sodu, kas viņam piemērots par to, ka savā deklarācijā nav norādījis informāciju par kādu darījumu un aizdevumu, kuru summa pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!