Foto: DELFI

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pērn decembrī ir sācis pārbaudes par prasībām atbilstošu taksometru skaitītāju lietošanu, un līdz šim uzsākta lietvedība jau 20 administratīvā pārkāpuma lietā, informēja VID.

Dienestā norādīja, ka tirgū šobrīd ir pieejams jaunajām tehniskajām prasībām atbilstošs taksometru skaitītājs "Microtax-06 MTC-06 LE6MEUD85", kas VID vienotajā datubāzē ir reģistrēts jau kopš 2017. gada 13. septembra. Taksometru skaitītāji un to verifikācija ir brīvi pieejami.

VID atgādina, ka nozares komersanti vairākkārt ir tikuši aicināti ievērot Ministru kabineta noteikumos noteiktās prasības un šobrīd nomainīti un kā tehniskām prasībām atbilstoši ir reģistrēti 684 taksometru skaitītāji. Tomēr joprojām nav nomainīta liela daļa taksometru skaitītāju, kas vairumam taksometru nozares uzņēmumu bija jāveic līdz pagājušā gada 13. oktobrim, bet pārējiem - līdz 13. decembrim.

Pārbaužu apjoms tiks palielināts ar mērķi nodrošināt visu taksometru skaitītāju nomaiņu, informēja VID. Jau pagājušā gada oktobrī, tiekoties ar nozares pārstāvjiem, VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule uzsvēra, ka jauno skaitītāju ieviešana kādam var likties nevajadzīga un traucējoša, taču jāsaprot, ka ilgtermiņā šis ieguldījums rezultēsies ar krietni sakārtotāku uzņēmējdarbību un godīgāku konkurenci.

VID ir aicinājis pašvaldības atbilstoši to kompetencei kontroles pasākumu laikā, kā arī izpildot darbības, kas saistītas ar taksometru pārvadājumu licencēšanu, veikt pasākumus, lai nodrošinātu normatīvajos aktos noteiktajām tehniskajām prasībām atbilstošu taksometru skaitītāju lietošanu attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā.

VID vērš uzmanību, ka jau sākot no 2016. gada septembra VID regulāri informēja visus apkalpojošos dienestus, tajā skaitā, arī tos, kas apkalpo taksometru skaitītājus, par elektronisko ierīču un iekārtu atbilstības pārbaužu veikšanu, iekārtu nomaiņu un VID rīkotajiem bezmaksas semināriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!