Valsts ieņēmumu dienests (VID) trešdien uzsācis pastiprinātu preču kravu un preču kustības pārbaudi no Latvijas uz Krieviju un no Krievijas uz Latviju, kā arī pa dzelzceļu iekšzemē, lai pārbaudītu aizdomas par muitas darba sabotāžu, informēja Komunikāciju daļas vadītāja Dita Kļaviņa.
VID Rēzeknes rajona nodaļas muitas punktā "Rēzekne 2" Rēzeknes dzelzceļa stacijā 31.decembrī konstatēta atsevišķu muitas dokumentu pazušana. Dokumentu pazušanas veids VID radījis aizdomas, ka dokumentu pazušana ir inscenēta, lai sabotētu muitas darbu muitas punktā un ļautu negodīgām personām izvairīties no muitas kontroles Rīgas - Maskavas dzelzceļa līnijā.

VID ģenerāldirektors Andrejs Sončiks skaidro, ka veids, kādā no muitas punkta pazuda dokumenti, liek secināt, ka kāds ir ieinteresēts paralizēt muitas darbu tik nozīmīgā dzelzceļa līnijā, kāda ir Maskavas - Rīgas līnija, kas iet caur Rēzekni.

Sončiks pieļauj, ka starpsvētku periodā Latvijā pa šo līniju ir ienākusi vērienīga kontrabandas krava vai arī tādas kravas ienākšana tuvākajā laikā tiek gatavota. Tādēļ patlaban notiek pastiprināta preču kravu un preču kustības pārbaude no Latvijas uz Krieviju un no Krievijas uz Latviju, kā arī pa dzelzceļu iekšzemē.

VID attiecīgās amatpersonas arī turpmāk kravas kontrolēs pastiprināti, lai nepieļautu nelikumīgu kravu ievešanu vai izvešanu no Latvijas, informē Kļaviņa. Sončiks uzdevis Finansu policijas pārvaldei uzsākt pārbaudi VID Rēzeknes rajona nodaļas muitā par muitas dokumentu pazušanu no muitas punkta "Rēzekne 2" Rēzeknes dzelzceļa stacijā.

Savukārt VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks, Galvenās muitas pārvaldes direktors Kalvis Vītoliņš uzdevis muitas Iekšējā audita daļai uzsākt dienesta pārbaudi par muitas darbinieku rīcību, glabājot muitas dokumentus. Kontrabandas apkarošanas centra vadībai un Muitas noteikumu pārkāpumu novēršanas daļai uzdots veikt pilnīgu preču kravas plūsmu analīzi caur muitas punktu "Rēzekne 2" laika posmā no 24.decembra līdz rīkojuma atcelšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!