Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatā nenonāks "savs cilvēks", otrdien pirms valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers pieļāva, ka VID vadītāja meklējumi var aizņemt divas nedēļas, kuru laikā jāsaprot, vai jauno VID vadītāju iespējams atrast starp valsts pārvaldē strādājošajiem. Kučinskis neizslēdza iespēju, ka varētu tikt rīkots atkārtots konkurss. Patlaban ir skaidrs, ka finanšu ministre Reizniece-Ozola (ZZS) iespējamo nākamo VID vadītāju meklēs starp augstākās ierēdniecības pārstāvjiem, norādīja Kučinskis.

Pēc premjera teiktā, galvenais uzstādījums ir atrast spēcīgu un labu VID vadītāju, kas sakārtotu VID tādā līmenī kā Igaunijā. "Jebkuram cilvēkam, kurš ir gatavs sakārtot VID, ir garantēts premjera un finanšu ministres atbalsts," uzsvēra Kučinskis.

Vaicāts, vai jaunajam VID vadītājam varētu nodrošināt lielāku algu nekā patlaban, Kučinskis atzina, ka viņš nesola jaunajam VID vadītājam nodrošināt tādu algu, kāda ir Igaunijas VID vadītājam, kurš saņem aptuveni 5900 eiro mēnesī un dažādas papildu piemaksas.

"VID vadītāja atalgojums ir nepietiekams, lai pārvilinātu uz šo amatu kādu no privātā sektora. Tiesa, patlaban VID nepastāv motivācijas sistēma, tomēr tāda iestādes reorganizācijas laikā tiks izveidota, lai uz VID iekšējo resursu rēķina varētu mainīt atalgojuma un motivācijas sistēmu pēc padarītā darba utt.," skaidroja Kučinskis.

Premjers uzsvēra, ka atalgojuma sistēma tiks mainīta, taču tas nenotiks vienā dienā.

Savukārt uz jautājumu, vai VID vadītāja amatā varētu stāties kāda politiski pietuvināta persona, premjers atbildēja noraidoši. "Protams, ka netiks ielikts savs cilvēks. Pēc prakses savi cilvēki jau sen būtu ielikti," izteicās Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts 16.jūnijā, savukārt pieteikumu iesniegšana noslēdzās 4.jūlijā. Tika saņemti 11 pieteikumi, no kuriem četri virzīti nākamajā kārtā. Iepriekšējā VID ģenerāldirektora Ināra Pētersone vasaras sākumā iesniedza atlūgumu.

Otrdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pavēstīja Ministru prezidents Māris Kučinskis paziņoja, ka konkurss uz VID vadītāja amatu noslēdzies bez rezultāta.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) VID vadītāja kandidātu plāno meklēt starp augstākās ierēdniecības pārstāvjiem.

"Man ir padomā augstākās ierēdniecības loks, ko vēlos uzrunāt," pavēstīja Reizniece-Ozola. Tomēr viņa norādīja, ka pašlaik ir pāragri minēt konkrētas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!