Foto: F64

Valsts Ieņēmumu dienests (VID) iedzīvotājus par sākumdeklarēšanos ir informējis pietiekami, intervijā LTV raidījumam "de facto" pauda VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

Viņasprāt, par to, ka cilvēkiem nav skaidrs, vai un kādos gadījumos ir jāiesniedz deklarācijas, ažiotāžu sacēluši vien žurnālisti.

"Mēs jau esam informējuši kopš pagājušā gada, kopš likumu pieņēma. Man ir tāda sajūta, ka žurnālistiem ir lielāka interese nekā tiem iedzīvotājiem. Mums notiek regulāri semināri. Pēdējais – Dobelē, atnāca kādi 20 cilvēki," intervijā "de facto" sacīja Jezdakova.

Jezdakova arī atteicās komentēt publiski izskanējušo informāciju, ka VID varētu izmantot liellveikalu klientu karšu inforāciju, lai pārbaudītu nodokļu maksātājus. "Es negribu par to runāt. Es to ne noliegšu, ne apstiprināšu šo informāciju. Tā ir tikai ideju līmenī. Un līdz ar to - vai mēs to darīsim vai nedarīsim – lai tas būtu pārsteigums," jokoja Jezdakova.

Jau vēstīts, ka 1.martā sākas trīs mēnešu termiņš, kurā saskaņā ar jauno sākumdeklarēšanās likumu visiem, kas atbilst likumā noteiktajiem kritērijiem, ir jāiesniedz VID mantiskā stāvokļa "nulles" deklarācija.

Pagājušā gada nogalē pieņemtais Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums paredz, ka no 1.marta līdz 1.jūnijam VID iesniedzamajā mantiskā stāvokļa deklarācijā jānorāda ziņas pēc stāvokļa 2011.gada 31.decembrī pulksten 24.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!