Pretēji Vladimira Vaškeviča advokāta Aināra Platača 1.martā teiktajam, ka viņa klients atsācis darbu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieka amatā, VID to noliedz, uzsverot, ka Vaškevičam konkrēta amata VID nav un viņš "atrodas dīkstāvē".

VID Komunikācijas nodaļas priekšniece Agnese Grīnberga sacīja, ka situācija joprojām nav mainījusies un Vaškeviča ieņemtais amats kopš pērnā gada ir likvidēts. Līdz ar to šobrīd viņam nav konkrēta amata VID, viņš skaitās dīkstāvē, un par to viņam alga netiek maksāta.

Grīnberga skaidroja, ka tieši tādēļ, ka VID reorganizāciju pērn pārņēma Finanšu ministrija (FM), ministrs Einars Repše (JL) viņam izteica piedāvājumu strādāt FM Nodokļu politikas departamenta vecāka eksperta amatā, un, cik VID esot zināms, uz šo piedāvājumu joprojām tiekot gaidīta Vaškeviča atbilde.

Savukārt Platacis pirmdien sacīja, ka Vaškevičs pirmdien ieradies VID un strādājis savā līdzšinējā - VID ģenerāldirektora vietnieka - amatā.

Advokāts arī apgalvoja, ka nav noteikts termiņš, kādā Vaškevičam būtu jāsniedz atbilde uz Repšes piedāvājumu strādāt amatā FM, turklāt sniegt atbildi uz šo piedāvājumu vai nē - tā esot Vaškeviča paša brīva griba.

Pats Vaškevičs atstāt amatu VID negrasoties, jo tam neesot nekāda pamata. Platacis arī pauda neizpratni par to, kāpēc ap viena ierēdņa darbu tiek sacelta tāda ažiotāža.

Jau ziņots, ka Vaškevičs 2009.gada 19.oktobrī ar toreizējā VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna rīkojumu tika iecelts VID Administratīvās pārvaldes direktora amatā un viņa ieņemtais VID ģenerāldirektora vietnieka postenis tika likvidēts.

Minēto 19.oktobra rīkojumu par Vaškeviča pārcelšanu dažas dienas vēlāk - ceturtdien, 22.oktobrī, - atcēla Repše.

Tā kā Jakāns kopā ar Vaškeviču amatā bija pārcēlis vēl citus VID ierēdņus, tad pēc šo Jakāna rīkojumu atcelšanas citas amatpersonas Repše uzdevis atjaunot iepriekš ieņemtajos amatos.

Toties ministrs nav atcēlis Jakāna rīkojumu, ar kuru viņš likvidējis divus VID ģenerāldirektora vietnieku amatus, no kuriem vienu pirms tam ieņēma Vaškevičs, tādējādi Vaškeviču iepriekšējā amatā atjaunot nav bijis iespējams, aģentūrai LETA sacīja VID Komunikācijas daļas priekšniece.

Ar Repšes rīkojumu par ierēdņu atjaunošanu iepriekš ieņemtajos amatos VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājai Nelijai Jezdakovai VID ierēdņi bija jāiepazīstina līdz 2009.gada 23.oktobrim, taču, tā kā tā bija piektdiena, kas VID pērn vairākus mēnešus finanšu trūkuma dēļ nebija darba diena, tad tie ierēdņi, uz kuriem rīkojums attiecās, ar to tika iepazīstināti tikai 26.oktobrī.

Tā kā Vaškeviču līdzšinējā - VID ģenerāldirektora vietnieka amatā - atjaunot nebija iespējams, Repše viņam piedāvāja vecākā eksperta amatu FM.

Savukārt polittehnologs Jurģis Liepnieks intervijā portālam "Citadiena.lv" pērn norādīja, ka Repšem un Vaškevičam ir daudz ciešāka saistība, nekā publiski varētu likties, jo Vaškevičs tā arī nekur neesot nomainīts un ministrs ar viņu apmeklējot "vienas un tās pašas viesības", un "viņiem ir kopēji biznesa partneri".

Kopējos biznesa partnerus Liepnieks gan nenosauca, pamatojot, ka "to es atkal negribu, šie džeki mani izvazās pa tiesām".

Pats Vaškevičs pērn 2.novembrī saslima, un no šīs dienas viņam bija darba nespējas lapa, ko šā gada sākumā ierēdnis noslēdza, taču tad saskaņā ar VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītājas Jezdakovas akceptētu iesniegumu devās atvaļinājumā.

Arī atvaļinājuma laikā viņam tika izsniegta darba nespējas lapa, un tādējādi atvaļinājums viņam pagarinājās.

Grīnberga pērn skaidroja, ka Vaškevičs bez amata VID bijis nedēļu - no 26.oktobra līdz 2.novembrim. Viņa gan atturējās konkretizēt, ko ierēdnis šajā laikā darījis, piebilstot, ka par šo nedēļu Vaškevičam nav aprēķināta un izmaksāta arī alga.

Grīnberga skaidroja, ka VID netika izbeidzis darba attiecības ar Vaškeviču, jo likumdošana paredz par darba uzteikumu personu brīdināt mēnesi pirms darba tiesisko attiecību pārtraukšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!