Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienests (VID) vēl nav izlēmis par turpmāko rīcību 7,5 miljonus latu vērtajā tabakas un alkohola akcīzes marku iegādes konkursā.

Kā ziņots, Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) pēc SIA "Baltijas banknote" sūdzības atzinis par diskriminējošām, kā arī likumam neatbilstošām vairākas VID izsludinātā 7,5 miljonus latu vērtā tabakas un alkohola akcīzes marku iegādes konkursa prasības un uzdevis Ieņēmumu dienestam pārtraukt izsludināto iepirkumu.

Ieņēmumu dienesta Sabiedrisko attiecību daļā aģentūra LETA uzzināja, ka VID tikai pirms mirkļa saņēmis oficiālu IUB lēmumu. VID ar to iepazīsies un lems par iepirkuma procedūras pārtraukšanu, atkārtotu iepirkuma procedūras sludināšanu vai IUB lēmuma pārsūdzību.

Tāpat VID atzīmē, ka tas nepaliks bez akcīzes nodokļa markām. Esošais akcīzes marku ražošanas līgums būs spēkā tik ilgi, kamēr tiks noslēgts jauns līgums par akcīzes marku ražošanu un piegādi VID.

Kā ziņots, ap 7,5 miljoniem latu vērtajā VID šā gada maijā izsludinātajā konkursā par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa marku izgatavošanu un piegādi pieteikušies trīs pretendenti - līdzšinējais šī pakalpojuma sniedzējs britu kompānija "De La Rue International", Lietuvas kompānija "Garsu pasaulis", kā arī Lielbritānijas sabiedrība "ZM Security print". VID konkursa uzvarētāju vēl nebija noteicis.

"De La Rue International" piedāvātā līgumcena bija 7 419 900 latu, "Garsu pasaulis" - 5 267 000 latu, bet "ZM Security print" akcīzes nodokļa markas bija piedāvājusi izgatavot un piegādāt par 3 784 158 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!