Valsts ieņēmumu dienests (VID) vēlas pārbaudīt Valsts kontroliera Raita Černaja amatpersonas ienākumu deklarāciju par 1999.gadu, lai pārliecinātos par viņa mājas remontā ieguldīto līdzekļu atbilstību ienākumiem.
Kā informējusi VID korupcijas novēršanas kontroles daļas vadītāja Dace Muižniece, to darīt viņu pamudinājuši raksti presē, kuros vairākkārt informēts par Černaja vasarnīcas atjaunošanā ieguldītajiem vērienīgajiem līdzekļiem.

Jau ziņots, ka Černajs valsts vasarnīcas atjaunošanā ieguldījusi 50 tūkstošus latu, to skaitā savus personīgos līdzekļus un sievas ņemto kredītu. Kā norāda "Diena", Černajs pērn savā amatā nopelnījis 14,7 tūkstošus latu, bet skaidrā naudā uzkrājis septiņus tūkstošus latu.

Laikraksts norāda - ja valsts amatpersonas izdevumi ir lielāki nekā ienākumi, Korupcijas novēršanas likums neparedz, ka VID ir tiesības un pat pienākums pārbaudīt, kur šī nauda iegūta, pārbaudot arī ģimenes locekļu ienākumus. Patlaban valsts amatpersonu ģimenes locekļu ienākumi nav jādeklarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!