Valdība otrdien apstiprināja rīkojumu par vidēja termiņa budžeta mērķiem un prioritārajiem attīstības virzieniem 2009. – 2011. gadā, kas paredz par prioritātēm noteikt izglītības un zinātnes attīstību, kā arī veselības aprūpes un sociālās aizsardzības sistēmas sakārtošanu un attīstību.
Finanšu ministrijā informē, ka valdības rīkojumā noteikti vidēja termiņa budžeta mērķi nākamajiem trim gadiem, balstoties uz iepriekšējā gadā izstrādātajiem mērķiem un Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2007. – 2013.gadam pamatprincipiem.

FM norāda, ka vidēja termiņa budžeta mērķi un prioritārie attīstības virzieni sekmēs Māstrihtas fiskālo kritēriju izpildi, nodrošinās inflācijas pieauguma tempu rādītāju samazināšanos un vienotās Eiropas valūtas ieviešanas plāna īstenošanu.

Ar valdības rīkojumu noteikti par prioritāriem virzieniem noteikta izglītības programmu un satura modernizācija; fundamentālās, lietišķās zinātnes un pētniecības attīstība; finanšu pieejamības atbalsta sistēmas īstenošana uzņēmējdarbības uzsākšanai un uzņēmumu eksportspējas un konkurētspējas palielināšanai; informācijas un komunikācijas tehnoloģiju infrastruktūras un pakalpojumu attīstība; atbalsts mājokļu politikas īstenošanai; darba ņēmēju tiesību aizsardzības un darba aizsardzības sistēmu pilnveidošanas pasākumi; veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes, pieejamības un izmaksu efektivitātes paaugstināšana; sociālās aizsardzības sistēmas attīstība un sociālo pakalpojumu pieejamības paaugstināšana; valsts atbalsta palielināšana ģimenēm ar bērniem un dzimstības veicināšana, kā arī drošas un nekaitīgas pārtikas pieejamības nodrošināšana.

Tāpat par prioritāriem virzieniem noteikta iekšējās drošības sistēmas pilnveide; valsts aizsardzības spēju attīstība; aktīvas ārpolitikas sekmēšana; vides kvalitātes, dabas un kultūras resursu ilgtspējības saglabāšana un attīstība; finansiāls atbalsts administratīvi teritoriālās reformas īstenošanai; pilsoniskās sabiedrības stiprināšana, kā arī atbalsts vienotas un koordinētas valsts attīstības plānošanas sistēmas ieviešanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!