Foto: F64

Vidējais kandidāts šajās pašvaldību vēlēšanās ir 44 gadus vecs, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija par 1.jūnijā notiekošo pašvaldību vēlēšanu 8725 kandidātiem.

CVK mājaslapā pieejamā apkopotā informācija liecina, ka visvairāk - 30,13% - vietvaru deputātu kandidātu ir vecumā no 41 līdz 50 gadiem, vecumā no 51 līdz 60 gadiem ir 4,34% kandidātu, bet vecumā no 31 līdz 40 gadiem - 21,12%. Vidējais kandidātu vecums ir 44,8 gadi, vecākais kandidāts ir 84 gadus vecs, bet jaunākais nesen sasniedzis pilngadību.

Latvijas pilsonību norādījuši 8719 kandidātu, ASV pilsonību norādījuši seši kandidāti, trīs kandidātiem ir arī Lietuvas pilsonība, pa diviem - Zviedrijas un Vācijas pilsonība, bet pa vienam kandidātam ir Kanādas, Polijas, Dānijas un Igaunijas pilsonība.

Vēl plašāks ir arī deputātu kandidātu tautību loks - 67,6% no kandidātiem norādījuši, ka ir latvieši, 26% - nav norādījuši tautību, bet 4,3% norādījuši, ka ir krievi. 58 kandidāti ir poļi, bet ap 40 kandidātu ir lietuvieši un ukraiņi, bet seši ir vācieši, četri ebreji, divi tatāri un četri gruzīni. Tāpat vēlēšanās piedalīsies pa vienam rumānim, čuvašam, čeham, grieķim, armēnim, avāram, dānim, baškīram un igaunim, katram no viņiem veidojot 0,01% no visiem kandidātiem. Viens kandidāts arī norādījis, ka ir lībietis.

59,44% jeb 5186 kandidātu ir vīrieši, bet 40,56% jeb 3539 kandidātu ir sievietes.

Kopumā uz vēlēšanām iesniegti 589 kandidātu saraksti.

Jau vēstīts, ka, noslēdzoties šovasar gaidāmo pašvaldību vēlēšanu deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanai, redzams, ka par krēsliem vietvarās cīnīsies nedaudz mazāk kandidātu kā iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) vadītājs Arnis Cimdars.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!