Trešdien un ceturtdien Latvijā nogādāta ASV bruņutehnika, tai skaitā 15 tanki "M1 Abrams", sešas kaujas mašīnas "Bradley", divas inženieru tehnikas vienības mīnu lauka iznīcināšanai, kā arī cita veida kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

Militārā tehnikas izkraušanu varēja vērot arī tiešraidē portālā "Delfi".

Saistībā ar bruņutehnikas izkraušanu un nogādāšanu Ādažu bāzē no Garkalnes dzelzceļa stacijas iespējami satiksmes kustības īslaicīgi apgrūtinājumi, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki (NBS) atvainojas par sagādātajām neērtībām.

Piegādātā bruņutehnika ir no ASV 4. kājnieku divīzijas 3. bruņotās brigādes 68. bruņotā pulka 1. bataljona. Vairāk nekā 225 karavīri no 68. bruņotā pulka 1. bataljona Ādažos ieradušies jau pagājušās nedēļas nogalē. Viņi nomainīs ASV 173. kājnieku brigādes 503. desanta pulka karavīrus, kas pilda dienesta pienākumus Latvijā operācijā "Atlantic Resolve" kopš pagājušā gada septembra.

Aizsardzības ministrija informē, ka pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākusi mācību operāciju "Atlantic Resolve". Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!