Foto: F64

Rīgas domes pozīcijas un opozīcijas frakciju deputāti, kā arī par veselības aprūpi atbildīgās amatpersonas kopīgā video vēstījumā latviešu, krievu un angļu valodās aicina rīdziniekus doties vakcinēties pret Covid-19, portālu "Delfi" informēja domes Komunikācijas pārvaldē.

Video krievu valodā var redzēt šeit, bet angļu – šeit.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē norāda, ka šie video vēstījumi ir viena no aktivitātēm, ko pašvaldība veic, lai veicinātu vakcinēšanos galvaspilsētā. "Rīdzinieki ir ļoti atšķirīgi un domes deputātu sastāvs liecina, ka viņi atbalsta ļoti atšķirīgas partijas. Veidojot šos kopīgos vēstījumus, mūsu mērķis ir uzsvērt, ka vakcinācija dod labumu visiem, tāpēc to atbalsta arī domnieki, kuriem var būt pretēji uzskati citos jautājumos," skaidroja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes priekšnieks Uģis Vidauskis.

Viņš norādīja, ka video veidoti trīs valodās, ņemot vērā statistiku, kas liecina, ka mazākumtautību pārstāvji līdz šim vakcinējušies mazāk aktīvi.

Rīgas senioru informēšanā par nepieciešamību vakcinēties iesaistīsies arī galvaspilsētas pašvaldības darbinieki un brīvprātīgie. Gatavību apzvanīt seniorus pauduši Izglītības, kultūras un sporta departamenta iestāžu darbinieki, īpašu atsaucību izrādījuši Rīgas bibliotēku darbinieki.

Tāpat informēšanā plāno iesaistīties Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra kolektīvs, Ziedoņa muzeja un fonda "Viegli" pārstāvji.

Sadarbībai uzrunātas arī citas organizācijas, norādīja domē. Patlaban tiek gatavoti līgumi personu sensitīvo datu saņemšanai un izmantošanai, notiek brīvprātīgo instruktāža.

Senioru informēšanu plānots sākt šonedēļ.

Tāpat notiek pašvaldības pārstāvju aktīva saziņa ar Rīgas senioru biedrībām, informēja domē.

Kā portālam "Delfi" sacīja Rīgas domē, filmēšanas un montāžas izmaksas vēl tiek precizētas, taču orientējoši tās nepārsniegs 4000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!