Sestdien vakarā Rīgā, Andrejostā izcēlies pamatīgs ugunsgrēks. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) sadūmojuma dēļ no tuvējām ēkām nācās evakuēt 145 cilvēkus. Pulksten 5.42 ugunsgrēku izdevies likvidēt.

VUGD savā "Twitter" kontā informē, ka 22.33 saņemts izsaukumu uz Andrejostas ielu Rīgā, kur deg angārs. Notikuma vietā izveidojās spēcīgs sadūmojums un pastāvēja uguns izplatīšanās draudi. No blakus esošajām 2 sabiedriskajām ēkām tika evakuēti 145 cilvēki. Apdraudējums šīm sabiedriskajām ēkām un to apmeklētājiem novērsts.

Notikuma vietā strādāja desmit specializētie ugunsdzēsības transportlīdzekļi un 41 ugunsdzēsējs glābējs. Pulksten 5.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.


Operatīvie dienesti organizēja drošības pasākumu notikuma vietas tuvumā. VUGD aicinā tuvējo namu iemītniekus, ja iespējams, noslēgt ventilāciju, lai izvairītos no dūmu smakas iekļūšanas telpās.

Aptuvenā degšanas platība ir 750 kvadrātmetri, kas tiks precizēta pēc lokalizācijas, informē VUGD.

Uz notikuma vietu ir devušies Valsts vides dienests (VVD) inspektori. "Nekādām piesārņojošām darbībām vai atkritumu apsaimniekošanai ugunsgrēka vietā atļaujas nav izsniegtas," sestdien vakarā informē VVD.

Pirms VUGD ierašanās no notikuma vietas evakuējās viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, bet, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nodots NMPD mediķiem.

Savukārt VVD pēc pusnakts savā "Twitter" kontā vēsta, ka, pēc šobrīd pieejamās informācijas ugunsgrēks izcēlies SIA "Remik" riepu tirdzniecības noliktavā. Šādām darbībām atļauja nav nepieciešama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!