Foto: Valsts kanceleja

Otrdien, 10. augustā, Ministru kabinets (MK) kārtējā sēdē vienojās par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, kā arī uzklausīja Satiksmes ministrijas (SM) informatīvo ziņojumu par vienoto tiltu pār Daugavu. Pēc valdības sēdes preses konferencē politiķi skaidro šos lēmumus. Konferencei līdzi var sekot portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), Valsts robežsardzes priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors, Jānis Citskovskis.

Preses konferencē Kariņš norādīja, ka ar otrdienas valdības lēmumu robeža starp Latviju un Baltkrieviju faktiski ir slēgta. Savukārt Golubeva atzīmēja, ka ārkārtējā situācija pierobežā izsludināta, lai aizsargātu valsti no hibrīduzbrukuma, kuru veicis neleģitīms diktators.

Ar valdības lēmumu ārkārtējā situācija no 11. augusta līdz 10. novembrim izsludināta Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī. Šāds lēmums pieņemts saistībā ar pieaugošo spriedzi uz robežas.

Savukārt Latvijas-Baltkrievijas robežas paātrinātā izbūve varētu izmaksāt apmēram 30 miljonus eiro, izriet no Iekšlietu ministrijas iesniegtā informatīvā ziņojuma.

Toties pieci miljoni eiro tika novirzīti veselības nozarei par darbu Covid-19 apstākļos.

Valdības sēdē arī tika nolemts, ka pamata un vidējās izglītības skolēniem, kam nav sadarbspējīgā sertifikāta, pirms mācību atsākšanas skolā būs nepieciešams veikt Covid-19 testu.

Tāpat tika uzklausīts SM informatīvais ziņojums, kurā tika norādīts, ka apvienotā tilta būvniecība pār Daugavu varētu izmaksāt 199 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!