Foto: DELFI

No piektdienas, 17. jūlija, Rīgas dome eksperimenta veidā pirmo reizi realizēs pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem un tirgotājiem. Tērbatas vasaras ielu atklāj piektdien pulksten 13. Svinīgajam pasākumam un pūtēju orķestra "Auseklītis" devumam bija iespējams sekot video tiešraidē portālā "Delfi".

Vakarā, pulksten 20, kopā ar Tērbatas ielas iedzīvotājiem ielas atklāšanu ieskandinās "Carnival Youth" koncerts, kam sekos mūzikas pasākums jaunizveidotajā "Biit Me" Rīgas plašu veikalā Tērbatas ielā 15/17. Savukārt vasaras ielas galā – Vidzemes tirgū – pulksten 19 spēlēs DJ Ģirts Rozentāls.

Atklāšanas programma turpināsies arī sestdien ar lauku labumu tirdziņu no pulksten 9, "Shake Shooka" mūzikas podkāstu klātienē no 12 līdz 15, Matīsa Čudara trio koncertu pulksten 20 un DJ Egona Reitera uzstāšanos Vidzemes tirgū pulksten 19.

Kā jau iepriekš informēja Rīgas domē, Tērbatas ielas garumā tiks iekārtotas 14 zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem un nedēļas nogalēs piedzīvot daudzveidīgu kultūras programmu.

Iniciatīvas laikā tiks realizēta koncertprogramma sadarbībā ar Rīgas Doma koru skolu. Portāls "Satori" organizēs četru sarunu ciklu par pilsētplānošanu, pilsētas kā idejas rašanos un par dzīvi pilsētā. Festivāls "Rīga – Jūrmala" organizēs vasaras koncertu piknikus. Notiks Rīgas cirka izrādes. Piektdienas vakaros būs iespēja piedalīties prāta spēļu turnīros. Ielas posmā starp Dzirnavu un Blaumaņa ielu veselu mēnesi darbosies plašu veikals ar ik sestdienas plašu atskaņošanas pasākumiem. Vairāki pasākumi tiks īstenoti veselīga dzīvesveida veicināšanai, piemēram, jogas nodarbības.

Satiksme Tērbatas ielā būs daļēji slēgta no trešdienas, 15. jūlija, pulksten 21.45 līdz 16. augustam pulksten 21 posmā no Elizabetes ielas līdz ieejai Vidzemes tirgū.

Tērbatas ielā, kurai iniciatīvas laikā tiks noteikts dzīvojamās zonas statuss, būs iespēja iebraukt tikai to namu iedzīvotājiem, kuri savas automašīnas novieto namu iekšpagalmos. Autovadītāji, kuri ir iegādājušies pašvaldības maksas stāvvietu mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot bez maksas blakus esošo ielu pašvaldības maksas stāvvietās. Savukārt gājējiem būs jāievēro līdzšinējie ceļu satiksmes noteikumi.

Uz iniciatīvas laiku tiks slēgts 1. trolejbusa maršruts, tāpēc iedzīvotāji ir aicināti izmantot Brīvības un Krišjāņa Barona ielās kursējošo sabiedrisko transportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!