Trešdien, 19. februārī, no amata atlaists Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka un valdes loceklis Andris Morozovs.

Kā portālu "Delfi" informēja Morozovs, valde iestājusies pret iespējamo shēmu ar trīs hektāru Mežaparka zemes atsavināšanu.

"Man ir pārliecība, ka iemesls valdes atlaišanai ir vairāku miljonu vērts Mežaparka zemesgabals, kas 2011. gadā nodots bezatlīdzības lietošanā Rīgas Zooloģiskajam dārzam. Tagad šis īpašums kļuvis par intereses objektu. Atlaižot valdi, ir sagatavota "augsne" Rīgas pilsētai piederoša īpašuma atsavināšanai," paziņojumā presei atzīmē Morozovs.

Par šo situāciju vairāk Līdaka un Morozovs paredzējuši stāstīt ceturtdien pulksten 12 paredzētajā preses konferencē Rīgā, Meža prospektā 1, pie Rīgas Zoo kasēm.

2011. gada augustā Rīgas pilsētas pašvaldība nodeva Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam bezatlīdzības lietošanā zemesgabalu Rīgā, Ezermalas ielā, Cimzes ielā, ar platību 22 873 kvadrātmetri.

Līgums tika noslēgts uz 10 gadu termiņu. Nesagaidot līguma termiņa beigas, pašvaldības izpilddirektors ir atradis iemeslus, lai šo līgumu pārtrauktu.

Kā iemesls tiek minēts zemesgabala lietošanas noteikumu pārkāpšana no Rīgas zooloģiskā dārza puses, kas arī ir kļuvis par pamatu valdes atlaišanai.

Norādīto zemesgabalu Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs netraucēti lietoja līdz 2019. gada rudenim, kad pēkšņi saņemti pārmetumi par zemesgabalā, iespējams, veiktu nelikumīgu būvniecību un būvgružu glabāšanu.

Līdzšinējā valde un zooloģiskā dārza speciālisti pārmetumus noraida, atzīmē Morozovs.

Līdz šā gada 19. februārim Rīgas zooloģiskā dārza valdē bija Līdaka un Morozovs, kurš iepriekš bija AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs.

Uzņēmuma valde tika mainīta pērnā gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!