Foto: Valsts kanceleja
Valdība ceturtdien turpināja no otrdienas vēlā vakara pārcelto sēdi. Tajā Ministru kabinets nolēma atļaut 12. klašu eksāmenu norisi klātienē, pirmos atvieglojumus pilnīgi pret Covid-19 vakcinētām personām, kā arī piešķīra atbalstu sporta centriem. Preses konferencei pēc valdības sēdes bija iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA), Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Valdība ceturtdien vienojās atcelt daļu no valstī noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām tām personām, kuras vakcinētas pret Covid-19. Tas attiecas uz tādām personu grupām kā ārstniecības personām, sociālo aprūpes centru darbiniekiem u.c.

Vienlaikus valdībā tika izskatīts informatīvais ziņojums, kas paredz, ka pret Covid-19 vakcinētājiem iedzīvotājiem ar laiku varētu tikt ieviestas papildu priekšrocības.

Plānots, ka pilnībā vakcinētām personām ierobežojumu mazināšana notiktu pakāpeniski un pa posmiem.

Ministru kabinets arī atbalstīja 12. klašu eksāmenu norisi klātienē, kā arī to, ka teātru un koncertu ģenerālmēģinājumus vai pirmizrādes drīkstēs apmeklēt ne vairāk kā desmit kritiķi.

Ministri arī lēma pārtraukt atbalstu 54 ekonomikas nozarēm, paplašināt finansiālā atbalsta apjomu tām nozarēm, kam vēl nepieciešams, kā arī precizēja vairākus nosacījumus un normas.

Tāpat arī Ministru kabinets atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) rosinātos grozījumus par finansiālu atbalstu sporta centru izdevumu segšanai.

Atbalstam būs tiesīgi pieteikties uzņēmēji, kuriem uz iesnieguma iesniegšanas dienu nav VID administrēto nodokļu (nodevu) parāds, kas kopsummā pārsniedz 1000 eiro, izņemot nodokļu maksājumus, kuriem ir piešķirts samaksas termiņa pagarinājums, noslēgta vienošanās par labprātīgu nodokļu samaksu, vai noslēgts vienošanās līgums.

Atbalsta apmērs ir 25 eiro par katru sporta centra iekštelpu kadastrālās uzmērīšanas lietā norādītās kopējās platības kvadrātmetru.

Jau vēstīts, ka otrdien valdība pēc vairāku ministru iebildēm par vakcinācijas lēno gaitu, valdība vienojās par to, ka no 3. maija vakcinēties pret Covid-19 varēs jebkurš – gan atlikušajām prioritārajām grupām piederīgie, gan tie, kas tādām nepiederēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!