Foto: Valsts kanceleja

Otrdien, 14. septembrī, valdība atbalstīja priekšlikumu paplašināt valsts apmaksāto pretgripas vakcīnu saņēmēju loku, kā arī reorganizēt Liepājas Universitāti, Daugavpils Universitāti un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju. Preses konferencei pēc valdības sēdes varēja sekot portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās premjers Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno Liepājas Universitāti pievienot kādai no zinātnes universitātēm, kā arī apvienot Daugavpils Universitāti ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju.

Tāpat valdības pārstāvji tika informēti par iespējamību jau šonedēļ uzsākt vakcināciju pret Covid-19 ar papildu devu imūnsupresētiem iedzīvotājiem.

Ministru kabinets arī atbalstīja Veselības ministrijas (VM) priekšlikumu paplašināt valsts apmaksāto pretgripas vakcīnu saņēmēju loku, šim mērķim novirzot 2,14 miljonus eiro. Pēc ekspertu domām, šogad gaidāms būtisks gripas izplatības pieaugums.

Tāpat valdības pārstāvji tika informēti, ka būvniecības izmaksas 2021. gadā pret 2020. gadu varētu palielināties par 6,6%, sasniedzot pēdējo deviņu gadu laikā augstāko pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!