Foto: Sintija Zandersone/LETA

Preses brīfingā, ko Valsts policija (VP) trešdienas pēcpusdienā rīkoja saistībā ar rīta pusē Purvciemā notikušo futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) savā uzrunā neaizmirsa uzskaitīt ministra amatā paveiktos darbus iekšlietu sistēmas sakārtošanā, kā arī ieskicēja savu nostāju saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestajiem pasākumiem.

Šo divu gadu laikā "esmu tam kuģim, kas bija ļoti aprūsējis, ne tikai notīrījis rūsu un salabojis sūces", bet arī kopā ar komandu "esam pacēluši dienestus atbilstošā līmenī", par ko liecinot "statistika kovid laikā", klāstīja ministrs.

Atbildot uz žurnālista jautājumu par pēdējo nedēļā laikā notikušajiem noziegumiem, sniedza garu skaidrojumu par, viņa ieskatā, kļūdainajiem valdības lēmumiem saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem, kā arī aicināja valdību un Datu valsts inspekciju atbalstīt viņa iecerēto novērošanas sistēmu ar biometrijas elementiem.

Politiķis arī uzsvēra, ka viņam nav pieņemami, ka Valsts policija nespēj 20 minūšu laikā noskaidrot visus BMW X5, kas atbilst nozieguma izdarītāju automašīnai. Pie šīs nespējas Ģirģens vainoja valstī spēkā esošo datu aizsardzības regulējumu.

Jau vēstīts, ka Valsts policija Bezzubova slepkavību saista ar viņa profesionālo darbību, pieļaujot, ka tā ir pasūtījuma slepkavība.

Pilns video no preses brīfinga skatāms šeit:

Kā ziņots, aculiecinieka iesūtītajā video redzams, ka Bezzubovs ar "Volkswagen Touareg" no kādas šķērsielas piebrauca krustojumam ar Gunāra Astras ielu, uz kuras to jau gaidīja BMW X5. Tiklīdz "VW Touareg" vēlējās nogriezties uz G. Astras ielu, BMW X5 tam aizšķērsoja ceļu un sāka šaut pa atvērto aizmugurējā pasažiera logu. Pēc brīža atvērās arī priekšējā pasažiera logs.

Drīz pēc tam "VW Touareg" vadītājs taranēja ceļu aizšķērsojušo BMW X5 un uzsāka bēgšanu pa G. Astras ielu. Līdzi brauca arī melnais BMW X5.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!