Aizvadītās nedēļas ceturtdienā gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē mācību "Gaisa Dūre 16" laikā tika pārbaudīta Nacionālo bruņoto spēku vienību un citu dienestu spēja reaģēt militārās aviācijas nelaimes gadījumā, informēja Latvijas armija.

Mācību scenārijs paredzēja, ka uz lidlauka skrejceļa saskrējušās divas militārās lidmašīnas – ''C-130'' un ''An-2'', un negadījumā cietuši 57 pasažieri. Šos pasažierus tēloja Nacionālās akadēmijas kadeti un Saldus tehnikuma 3. un 4. kursa audzēkņi, kuri apgūst programmu "Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsējs – glābējs".

Mācībās atbalstu sniedza helikopters "Mi-17" un lidmašīna "An-2", kā arī ASV Nacionālās gvardes transporta lidmašīna ''C-130 Hercules" un helikopteri ''UH-60 Black Hawk". Ar helikopteru "Mi-17" smagi cietušie tika transportēti uz Uzvaras laukumu, no kurienes tos reālā krīzes situācijā nogādātu uz Gaiļezera slimnīcu.

Mācībās piedalījās Nacionālo bruņoto spēku vienības, atbalstu sniegs arī citi atbildīgie dienesti, tai skaitā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Robežsardze, Valsts Policija un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī Civilās aviācijas aģentūra un Rīgas lidostas speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!