Foto: Aizsardzības ministrija

Svētdien, 7. jūnijā, pie Brīvības pieminekļa, godinot Latvijas valsts himnas simtgadi, notika, kā to dēvē Aizsardzības ministrija, zibakcija, kuras laikā Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris atskaņoja valsts himnu "Dievs, svētī Latviju!".

Nacionālo bruņoto spēku Galvenais diriģents un orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis aicināja ikvienu Latvijas iedzīvotāju aizsargāt, cienīt un godāt Latvijas Valsts himnu tāpat, kā to dara ikviens Nacionālo bruņoto spēku karavīrs.

""Dievs, svētī Latviju" ir ļoti skaists mūsu valsts simbols – lūgšana, kas kopš tās pirmatskaņošanas ir spēcīgs nacionālās pašapziņas apliecinājums. Šī lūgšana kalpojusi arī kā garīgs atbalsts daudziem okupētajā Latvijā. Šobrīd, kad varam ar brīvības izjūtu dziedāt himnas vārdus, ir svarīgi šo brīvību neuztvert kā pašsaprotamu, to sargāt un atcerēties, ka arī mūsdienīgai valstij ir jābalstās uz pamatvērtībām," uzsvēra kapteinis Andis Karelis.

"Zibakcija norisinājās, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra noteiktos ierobežojumus," apliecina ministrija.

Par himnas tapšanu vairāk iespējams lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!