Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ministru kabinets otrdien atbalstīja 2022. gada budžeta likumprojektu un tā nodošanu izskatīšanai Saeimā. Tāpat valdība uzklausīja Veselības ministrijas sagatavotās sabiedrības veselības pamatnostādnes līdz 2027. gadam. Pēc valdības sēdes notiek preses konference, kurai bija iespējams sekot līdzi tiešraidē portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis, Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas izstrādāto 2022. gada budžeta likumprojektu, kurā tēriņi plānoti 12,4 miljardu eiro apmērā, bet ieņēmumi 10,66 miljardu eiro apmērā. Tāpat paredzams, ka pensionāra neapliekamais minimums no nākamā gada 1. janvāra būs 350 eiro, bet no 1. jūlija – 500 eiro mēnesī.

Tāpat Ministru kabinets otrdien veica grozījumus pagājušajā nedēļā pieņemtajā rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, lai regulējumā novērstu tehniskas neprecizitātes epidemioloģiskās drošības pasākumu prasībās darbinieku vakcinācijā pret Covid-19, pakalpojumu pieejamībā nevakcinētajiem, tirdzniecībā un kultūras pasākumu organizēšanā.

Valdība arī atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) izstrādātos grozījumus Infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, paredz, ka no šā gada novembra līdz nākamā gada martam 20 eiro pabalstu ik mēnesī saņems seniori, kas pilnībā vakcinēti pret Covid-19 un tie, kuri veselības dēļ nevar veikt vakcināciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!