Sākoties ceļa remontam un būvdarbiem, ir pamatīgi apgrūtināta auto satiksme caur Baltezeru, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi". Ar pamatīgiem ierobežojumiem braucējiem būs jārēķinās arī brīvdienās un nākamajā nedēļā.

Piektdien reversa kustība ar satiksmes regulētājiem aiz Baltezera virzienā no Rīgas saglabāsies līdz apmēram plkst.15, bet pēc tam tiks atvērta satiksme abos virzienos. Savukārt brīvdienās, 6. un 7.jūnijā ceļa virsmas frēzēšanas darbi tiks organizēti no plkst.8 līdz plkst.14. Šajā laikā tiks ieviesta reversā kustība, ko nodrošinās satiksmes regulētāji. Pēc plkst.14 brīvdienās tiks nodrošināta satiksme abos virzienos.

Paredzams, ka īpaši palēnināta satiksme caur Baltezeru varētu būt nākamās nedēļas pirmajā pusē, jo no pirmdienas, 8.jūnija, līdz trešdienai, 10.jūnijam virsmas frēzēšanas darbi notiks pašā Baltezerā.

Lai remontdarbu laikā nodrošinātu maksimālu caurbraukšanu rīta un vakara stundās, frēzēšanas darbi šajās dienās tiks uzsākti plkst.10 un turpināsies līdz plkst.16. No rītiem līdz plkst.10 un vakaros pēc plkst.16 caur Baltezeru tiks nodrošināta satiksme abos virzienos.

Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un aicina autovadītājus ņemt vērā šo informāciju par ceļa remontdarbiem, plānojot savus maršrutus un rēķinoties ar papildu laiku ceļā.

Remontdarbus uz Tallinas šosejas Baltezerā ir iespējams apbraukt, dodoties no Rīgas ārā pa Jaunciema gatvi un tālāk caur Kalngali un Carnikavu izbraucot uz Tallinas šosejas. Taču jāņem vērā, ka arī tur notiek remontdarbi, lai gan satiksme nav tik ļoti ierobežota.

Tallinas šosejas posmā no pagrieziena uz Tallinu no Vidzemes šosejas līdz 6,3. kilometram iepretī Ādažiem notiek seguma virskārtas atjaunošanas darbi. Būvdarbu ietvaros atjaunos hidroizolāciju un seguma virskārtu arī pārvadam pār Siguldas šoseju, pārvadam pār dzelzceļu, tiltam pār Baltezera kanālu un pārvadam pār šoseju Ādažos pie Statoil benzīntanka, remontēs arī posmā esošos divus gājēju tuneļus. Plānots, ka darbi turpināsies līdz augusta vidum.

Asfalta virskārtas atjaunošana ik pēc aptuveni 8 līdz 12 gadiem (tas ir atkarīgs no satiksmes intensitātes un slodzēm katrā konkrētā autoceļā) ir jāveic uz visiem asfaltētiem autoceļiem, lai nodrošinātu to maksimāli ilgu un kvalitatīvu kalpošanu ar vismazākajām izmaksām. Šajā Tallinas šosejas posmā pēdējo reizi asfaltēšana veikta pirms 11 gadiem 2004. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!