Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets otrdien, 5. oktobrī, vienojās par Satiksmes ministrijas (SM) izstrādāto Ceļu satiksmes drošības plānu 2021.-2027. gadam, kā arī Transporta attīstības pamatnostādnes 2021.-2027. gadam. Tāpat valdība vienojās bērniem, kuri saslimuši ar Covid-19, karantīnu saīsināt līdz septiņām dienām. Preses konferencei pēc valdības sēdes bija iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās: Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), kā arī Slimību profilakses un kontroles centrs Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Valdība otrdien vienojās, ka bērni, kuri saslimuši ar Covid-19, skolā ar negatīvu Covid-19 testu var atgriezties astotajā dienā pēc karantīnas uzsākšanas.

Tas darīts, lai izglītojamie varētu pēc iespējas ātrāk mācīties klātienē.

Tāpat valdība apstiprināja SM izstrādāto Ceļu satiksmes drošības plānu 2021.-2027. gadam, kura mērķis ir sešu gadu laikā samazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un smagi ievainoto skaitu par trešdaļu.

Lai sasniegtu plānā noteikto mērķi, ir noteikti trīs rīcības virzieni: drošs ceļu satiksmes dalībnieks, droša vide, drošs transportlīdzeklis. Visi šie faktori tiešā mērā ietekmē ceļu satiksmes drošību un to raksturojošus statistikas datus – ceļu satiksmes negadījumu, tajos bojāgājušo un cietušo skaitu.

Valdība apstiprināja arī Transporta attīstības pamatnostādnes 2021.-2027. gadam.

Transporta nozarē attīstība plānota, veidojot ērtu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu, veicinot gan pasažieru, gan kravu pārvadājumus pa dzelzceļu, uzlabojot Latvijas reģionu sasniedzamību pa autoceļiem un sekmējot digitalizāciju un pētniecību nozares attīstībai.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien nevienojās par stingrākiem Covid-19 ierobežošanas pasākumiem, taču diskusijas turpinās ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!