Foto: LETA

Otrdien Ministru kabinets konceptuāli vienojās sākot ar oktobri ieviest jaunas epidemioloģiskās drošības prasības, paredzot lielāku pieejamo pakalpojumu klāstu pret Covid-19 vakcinētajiem, kā arī no novembra plānots mediķiem, pedagogiem un sociālās aprūpes darbiniekiem noteikt pienākumu vakcinēties pret Covid-19, video tiešraidei no preses konferences pēc valdības sēdes varēja sekot portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju koordinācijas vadības grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Veselības ministrijas (VM) stratēģija paredz, ka visi pakalpojumi, pasākumi un citas aktivitātes iekštelpās pēc iespējas tiks organizētas tā dēvētajā "daļēji drošajā vidē" vai "drošajā vidē". Darbošanās "nedrošā vidē" netiek izskatīta, jo šādos pasākumos nav iespējams noskaidrot – persona ir vai nav vakcinēta, pārslimojusi Covid-19 vai ir testēta.

Savukārt, ja pakalpojumus un pasākumus nebūs iespējams nodrošināt "drošajā vidē", tad varētu piemērot "daļēji drošas vides" režīmu, kas paredz, ka bez vakcinētajiem un pārslimojušajiem telpā varēs atrasties arī pret Covid-19 testētie.

Vienlaikus "daļēji drošas vides" režīms paredz prasību visiem ievērot distanci, lietot sejas maskas un pulcēšanās ierobežojumus. Gadījumā, ja saslimstība ar Covid-19 augs būtiski, tad tiks ieviestas stingrākas epidemioloģiskās drošības prasības un ierobežojumi.

Tāpat valdība diskutēja par Covid-19 vakcīnas trešo devu, bet konkrētus lēmumus nepieņēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!