Foto: LETA

Tīras vides aizstāvis Cūkmens apvienojis spēkus ar mūzikas, dejas un dzejas programmu "Brīnumskapis", kopā radot tīru mežu himnu "Mēs nekļūsim par cūkām!", pastāstīja "Latvijas valsts mežu" (LVM) Komunikācijas projektu vadītāja Lolita Jēkabsone-Mētele.

Sestdien, Lielās talkas dienā, Cūkmena un "Brīnumskapja" komanda prezentējusi jaunās dziesmas videoklipu.

"Pateicoties maniem jaunajiem draugiem – fantastiskajai Brīnumskapja komandai – esam radījuši īstu hitu. Dziesma ir jautra un priecīga, taču arī tieša un nepārprotama. Tie, kas mēslo mežā, ir īsti cūkas un par saviem sliktajiem darbiem ir pelnījuši mācību," pastāstīja Cūkmens.

Meža himnas vārdu un mūzikas autors ir Edgars Šubrovskis, savukārt aranžiju veidoja "Brīnumskapja" komanda.

"Lai arī aizvien vairāk cilvēku gadu no gada vienojas cīņā par tīru Latviju, diemžēl cūcības un atkritumi mežā ir aktuāla problēma joprojām. Pagājušajā gadā AS Latvijas valsts meži no mežiem izveda vairāk nekā 2000 tonnas atkritumu. Mēslotāji ir dažādi – gan apzināti ļaundari, gan nevērīgi piknikotāji. Ir skumji redzēt, ka nereti tieši tajās vietās, kur LVM ar rūpību kopj atpūtas vietas Latvijas cilvēkiem, mēslotāji uzdarbojas jo īpaši aktīvi," pastāstīja LVM pārstāvis Tomass Kotovičs.

Jau vēstīts, ka sestdien visā Latvijā pulksten 9:00 sākās Lielā talka, kas oficiāli noritēs līdz pulksten 15:00, bet neoficiāli dažviet, iespējams, turpināsies arī pēc tam. Tie, kuri talkot izlēmuši vien sestdien, savu talkošanas vietu var izvēlēties un atrast mājas lapā www.talkas.lv sadaļā "Kartes", kur apskatāmas aptuveni 1600 oficiāli reģistrētās talkošanas vietas, ko organizē aktīvākās pašvaldības, izglītības iestādes, organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie entuziasti, norādīja Lielās talkas pārstāve Madara Laicāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!