Pirmdien, 29. aprīlī, pulksten 9 Rīgas domes priekšsēdētājs vietnieks Vadims Baraņņiks (S) organizēja darba sanāksmi par situāciju saistībā ar satiksmei slēgto Augusta Deglava ielas pārvadu. Pēc sanāksmes amatpersonas informēja par tajā lemto, kam bija iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Jau vēstīts, ka Rīgas dome dara visu, lai apmierinātu Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) prasības, un, visticamāk, pirmdien birojam tiks dota vēl papildus informācija. Tiek darīts viss, lai pagājušajā nedēļā slēgto Augusta Deglava ielas pārvadu maksimāli ātri atvērtu, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Viņš sacīja, ka nu jau ir pilnīgi skaidrs, ka tilts slēgts absolūti nepamatoti. Neviena eksperta, kurš būtu izteicis kaut mazākās bažas, ka šis tilts būti slēdzams satiksmei, nav bijis. Ja šādas bažas būtu izteiktas, tad tilts tiktu slēgts vēl pirms to izdarīja Iekšlietu ministrija un Valsts policija.

Jau ziņots, ka 25. aprīļa rītā pulksten 5 satiksmei tika slēgts Augusta Deglava ielas pārvads Rīgā, kā rezultātā būtiski tika mainīti sabiedriskā transporta maršruti. Tilts slēgts līdz galējā atzinuma saņemšanai no BVKB par to, vai Augusta Deglava ielas pārvads ir drošs ceļa satiksmes dalībniekiem. Patlaban pār tiltu varēs pārvietoties gājēji un velobraucēji.

Jakrins LTV pirmdien sacīja, ka šobrīd ir ceturtais atzinums, kā arī veikti vizi mērījumi, kas apliecinājuši, ka šis tilts ir drošs. "Mūsu algots profesors veicis atkārtotu tilta inspekciju, un šodien pēc BVKB papildu prasībām tiks atkārtoti iedota informācija, kas jau bijusi iesniegta iepriekš," sacīja Jakrins.

Arī VP acīmredzot esot sapratusi, ka tilts ir drošs, jo uz tā tiek atļautas dažādas zibakcijas un pasākumi, sacīja Jakrins, norādot, ka tad, ja tilts nebūtu drošs, tad diez vai policija atļautu tur rīkot stundām ilgu pikniku.

Pēc RD datiem sliktā stāvoklī bijis tikai Brasas tilts, pārējo tiltu stāvoklis esot bijis apmierinošs, sacīja Jakrins.

"Delfi" jau rakstīja, ka sestdien uz slēgtā Deglava tilta notika pikniks, kuru apmeklēja vairāk nekā 100 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!