Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Valdība otrdien, 2. novembrī, pieņēma atbalsta pasākumus iesaistītajiem cīņā ar Covid-19 un slimnīcu kapacitātes celšanai, kā arī izskatīja ar 2022. gada budžetu saistītus jautājumus un plānu, kā dzīvosim pēc mājsēdes beigām. Preses konferencei pēc valdības sēdes bija iespējams sekot portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), iekšlietu ministre Marija Golubeva (A/P), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Ministru kabinets otrdien vienojās 2022. gada budžetā pārdalīt vairāk nekā pusotru miljonu eiro koalīcijas partiju deputātu ieteiktiem pasākumiem, tostarp atsevišķu pašvaldību infrastruktūras projektiem, nevalstiskajām organizācijām, kultūras iestādēm un baznīcu remontdarbiem. Valdība neatbalstīja nevienu opozīcijas deputātu priekšlikumu 2022. gada budžetā.

Ģimenes ārstu praksēm piemaksās 11,87 eiro arī par ģimenes ārsta praksē nereģistrēto pacientu vakcināciju pret Covid-19, otrdien lēma Ministru kabinets.

Otrdien valdība atbalstīja Veselības ministrijas (VM) izstrādātos grozījumus veselības aprūpes pakalpojumu organizēšanas un samaksas kārtībā, paredzot pilnveidot un precizēt valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanas un apmaksas kārtību, lai nodrošinātu pasākumus, kas saistīti ar Covid -19 seku likvidēšanu un profilaksi.

Covid-19 krīzē cietušie līdz 2023. gada 30. jūnijam varēs pagarināt nodokļu maksājumu samaksu, paredz otrdien valdībā atbalstītie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā.

Otrdien Ministru kabinets diskutēja par Operatīvās vadības grupas priekšlikumiem dzīvei pēc mājsēdes, pamatā piedāvājot paplašināt tā dēvēto "zaļo režīmu" jeb pasākumus un pakalpojumus, kas būtu pieejami pret Covid-19 vakcinētajiem vai šo slimību pārslimojušajiem. Vienlaikus piedāvāts saglabāt atsevišķus ierobežojumus visiem iedzīvotājiem, ar kuriem iecerēts mazināt pulcēšanās iespējas.

Valdība piešķīra papildu 1 045 916 eiro papildu gultu izvēršanai Covid-19 pacientiem un atbilstoša materiāltehniskā nodrošinājuma iegādei.

Otrdien Ministru kabinets pieņēma grozījumus epidemioloģiskās drošības noteikumos, paredzot ārstniecības iestādes vadītājam tiesības Covid-19 krīzē piesaistīt personālu bez ārsta sertifikāta. Noteikumos paredzēta arī iespēja aptiekā veikt tā dēvēto ātro Covid-19 testu, kas nepieciešams darbiniekiem bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta testēšanas sertifikāta iegūšanai.

Kā ziņots, Covid-19 infekcijas izplatības mazināšanai Latvijā līdz 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Striktāki ierobežojumi jeb mājsēde, kas paredz arī aizliegumu bez īpašas nepieciešamības uzturēties ārpus dzīvesvietas no pulksten 20 līdz 5, ir spēkā līdz 15. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!