Rīgā pieejami īpaši mikroautobusi, kas pielāgoti, lai tos bez problēmām varētu izmantot cilvēki ar īpašām vajadzībām. Raidījuma "3/4", ko veido biedrība "Apeirons", vadītājs Toms kopā ar ratiņkrēslā sēdošo Sintiju eksperimentā pārbaudīja, cik pieejami ir mikroautobusi, kas pielāgoti cilvēkiem ratiņkrēslos.

Raidījums atklāj, ka ir divas iespējas, sagaidīt šādu autobusu pieturā, vai piezvanīt dispečeram un precizēt laiku, kad mikroautobuss būs konkrētā pieturā.

Zvanot pa norādīto informācijas centra tālruni, vispirms Sintijai vairākas reizes nākas runāt ar meiteni, kura sola viņu savienot ar citu kolēģi un tad atkal ar citu, bet 10 līdz 15 minūšu laikā Sintijai izdodas uzzināt viņu interesējošo informāciju, proti, laiku, kad 263.maršruta mikroautobuss būs centrā.

Eksperimenta dalībnieki atklāja, ka ir iespējams iekļūt tikai katrā otrajā īpaši aprīkotajā mikroautobusā. Vēl viena problēma, ko atklāj eksperimenta dalībnieki, ir tas, ka minibuss nekursē saskaņā ar grafiku. Kad mikroautobuss tomēr tiek sagaidīts,  tā vadītājs ir atsaucīgs un palīdz Sintijai gan iekļūt transporta līdzeklī, gan no tā izkļūt.

Sintija atzīst mikroautobusu par labi pieejamu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, vadītāju - par atsaucīgu un izpalīdzīgu, kā arī pauž cerību, ka arī bez filmēšanas grupas klātbūtnes mikroautobusa šoferis būtu bijis tikpat atsaucīgs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!