Foto: Valsts kanceleja

Otrdien, 19. aprīlī, Ministru kabinets pieņēma lēmumus gan par valsts enerģētikas jomas neatkarības stiprināšanu, gan arī iekšlietu sistēmā strādājošo atalgojuma celšanu. Plašāk par valdībā lemto iespējams uzzināt preses konferencē pēc valdības sēdes, ko varēja skatīties portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) un ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Ministru kabinets otrdien, 19. aprīlī, atbalstīja Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikumu veidot dabasgāzes drošuma rezerves, kuru izveidei nepieciešami aptuveni 230 miljoni eiro.

Paredzams, ka AS "Latvenergo" energoapgādes drošuma rezervju iegādi veiks šā gada pēdējā ceturksnī, gāzi iegādājoties no Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa. Gāzes rezerves tiks uzglabātas Inčukalna pazemes gāzes krātuvē.

Tāpat vēstīts, ka valdība atbalstīja finansējuma palielināšanu atlīdzībai 27 528 335 eiro apmērā Iekšlietu ministrijas (IeM) un Tieslietu ministrijas (TM) amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Vidējais mēnešalgas palielinājums amatpersonām paredzēts vidēji 10% katru gadu, salīdzinot ar bāzes izdevumiem mēnešalgām 2022. gadā, taču detalizēti aprēķini par mēnešalgu pieaugumu sadalījumā pa mēnešalgu grupām, kā arī aprēķini par citu atlīdzības veidu pieaugumu būs zināmi, kad IeM sadarbībā ar TM sagatavos un virzīs Ministru kabineta noteikumu projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!