Trešdien, 13. janvārī, Latvijā ieradās jaunā ASV operācijas "Atlantic Resolve" rotācija – 170 karavīru no 2. kavalērijas pulka 3. eskadrona, kas trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīriem un piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības (AM) ministrijas preses pārstāve Daina Ozoliņa.

Savukārt vilciena sastāvs ar 2. kavalērijas pulka militāro tehniku no Klaipēdas ieradies Garkalnes dzelzceļa stacijā ceturtdien, 14. janvārī.

Pēc tā izkraušanas 25 bruņotas kaujas mašīnas "Stryker", kravas automašīnas un militārās apvidus automašīnas HMMWV, kā arī cita veida aprīkojums tiek nogādāts Ādažu bāzē.

Ziņots, ka, lai atbalstītu iniciatīvu "Strong Europe" un operāciju "Atlantic Resolve", Latvijā pērn novembrī ieradās arī vairāk nekā 70 karavīru no ASV 1. gaisa kavalērijas brigādes 227. aviācijas pulka 3. bataljona un seši helikopteri UH-60 "Black Hawk". Jau otrā aviācijas bāzē Lielvārdē izvietotās helikopteru vienības rotācija ilgs aptuveni sešus mēnešus.

Pēc Krievijas veiktās Krimas okupācijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākusi mācību operāciju "Atlantic Resolve".

Operācijas mērķis ir apliecināt ASV ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!