Foto: Valsts kanceleja
Ministru kabinets otrdien, 15. februārī, vienojās no šā gada 1. marta mīkstināt patlaban spēkā esošos ierobežojumus tirdzniecības nozarē, kā arī atcelt atsevišķus ceļošanas ierobežojumus.

Preses konferencē piedalās premjers Krišjānis Kariņš (JV), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Veikali vairs netiks dalīti epidemioloģiski drošos un nedrošos, tomēr spēkā būs prasība par 15 kvadrātmetru nodrošināšanu uz pakalpojuma saņēmēju.

Valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredz, ka tirdzniecības pakalpojumu sniegšanai no 1. marta netiks saglabāta prasība tos nodrošināt epidemioloģiski drošā vidē.

Ministru kabinets otrdien, 15. februārī, vienojās no 1. marta atcelt atsevišķus ceļošanas ierobežojumus, tostarp valstis vairs nedalīt riska grupās un atteikties no "Covidpass.lv" platformas lietošanas. Vienlaikus joprojām būs spēkā prasība uzrādīt Covid-19 sertifikātu, ieceļojot Latvijā.

Tāpat, sākot no 1. marta darba veikšanai vairs nebūs nepieciešams Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, tomēr tas joprojām būs nepieciešams, lai apmeklētu publiskus pasākumus, lēma valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!