Foto: LETA
Piektdien, 18. decembrī, preses konferencē Latvijas iedzīvotāji tika informēti par drošības pasākumiem, kas vērsti uz to, lai ikviens satiktu pēc iespējas mazāk citu cilvēku ārpus savas mājsaimniecības, un to kontroli. Preses konferencei varēja sekot līdzi arī portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa, Ekonomikas ministrijas Iekšējā tirgus departamenta direktore, par ierobežojumiem un papildu drošības prasībām tirdzniecībā Inga Apsīte, kā arī Valsts policijas priekšnieka vietnieks un Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Jau vēstīts, ka valdība ceturtdien, 17. decembrī, lēma veikt grozījumus Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", no 21. decembra līdz 11. janvārim pastiprinot drošības pasākumus, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Šobrīd ir ļoti būtiski mazināt cilvēku došanos uz vietām, kur ir iespējams satikt citus cilvēkus. Jebkura šāda tikšanās ar sev pazīstamu vai svešo cilvēku ir lielāks risks saslimt pašam vai inficēt citus cilvēkus neatkarīgi no tā, vai tas ir veikals, sabiedriskais transports, darba vieta, skaistumkopšanas salons vai kāda cita sabiedriska vieta, jo īpaši telpās, uzsver ministrijā.

Ar jaunajiem ierobežojumiem var iepazīties šeit.

Iepriekšējā diennaktī veikti 10 344 Covid-19 testi, reģistrēti 1040 jauni saslimšanas gadījumi, bet 12 inficētie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Šis ir līdz šim lielākais vienā diennaktī Latvijā konstatētais saslimšanas gadījumu skaits. Savukārt stacionāros ārstējas 833 Covid-19 slimnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!