Foto: LETA
Latvijas augstskolu studējošo pārstāvji svētdien pulcējās Studentu līderu forumā, lai kopīgi diskutētu par augstākās izglītības politikas jautājumiem un attīstītu savas līderības spējas. Diskusijai bija iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Ceturtdien sākās Latvijas Studentu apvienības (LSA) organizētais Studentu līderu forums – pasākums, kurā gandrīz 50 studējošo pārstāvji no dažādām augstskolām četru dienu laikā pilnveido prasmes, kas ļaus sekmīgi un efektīvi organizēt studējošo demokrātisko pārstāvniecību un iesaisti augstskolas un nacionāla līmeņa lēmējinstitūcijās.

Kā portālam "Delfi" iepriekš norādīja LSA, viens no spilgtākajiem notikumiem forumā būs paneļdiskusija, kas ļaus studentiem no ietekmīgākajiem spēlētājiem Latvijas augstākās izglītības politikas veidošanā iegūt atbildes uz sev būtiskajiem jautājumiem.

Tajā Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens (JV) un Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas priekšsēdētājs Ilmārs Dūrītis (A/P!) kopā ar studentiem sarunāsies par tādiem jautājumiem kā augstskolu pārvaldības maiņa, finansējums augstākajai izglītībai, augstākās izglītības kvalitātes uzlabošanai nepieciešamie pasākumi, studiju programmu konsolidācija u.c.

Tāpat foruma dalībnieki izpētīs politikas veidošanas procesus – tiks veikta salīdzinošā novērtēšana starp augstākās izglītības un augstāko izglītības iestāžu politiku un procesiem dažādās Eiropas Savienības dalībvalstīs un sniegti priekšlikumi augstākās izglītības kvalitātes un pieejamības pilnveidei Latvijā.

Semināra lektori – augstākās izglītības politikas veidotāji un savu jomu eksperti –, daloties ar savu pieredzi, palīdzēs arī dalībniekiem attīstīt savas zināšanas un prasmes, lai tās pielietotu jau semināra laikā, strādājot komandu praktiskajos darbos.

Šogad starp semināra lektoriem ir Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (NA; ECR), Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja inspektors Dāvis Sirmais, SIA "TET" zīmola vadītājs Tomass Delle, vairāku augstskolu rektori un Eiropas Studentu apvienības valdes locekle Monika Skadborg.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!