Rātslaukumā otrdien pulcējas vairāki desmiti cilvēku, lai protestētu pret Eiropraida norisi Rīgā, novēroja aģentūra LETA.

Pie Rīgas domes pulcējas biedrības "Antiglobālisti" pārstāvji, kā arī viņu atbalstītāji no citām organizācijām. Protesta dalībnieki tur rokās plakātus ar uzrakstiem, aicinot Rīgas domi neatļaut Eiropraida norisi Rīgā. Protesta dalībnieki uzsver, ka homoseksuālas orientācijas cilvēkiem ir psihiskas novirzes.

Vairāki protestētāju plakāti uzsver, ka homoseksuālisms apdraud dabīgu ģimeni, kuru veido vīrietis un sieviete. Uz kāda plakāta ir bērna zīmējums ar ģimeni, kurā attēlots vīrietis un sieviete.

Vairāki protesta dalībnieki žurnālistiem stāstīja, ka Eiropraida rīkošana būtu valsts nodevība. "Katram pilsonim jāpasaka, ka tas nav priekš mums. Šādi tiek pārkāpta Satversme, un, ja valdība to pieļauj, tā nav mūsu valdība," skaidroja kāds protesta dalībnieks.

Protesta laikā tiek vākti paraksti pret Eiropraida norisi Rīgā. Kā pastāstīja biedrības "Antiglobālisti" valdes priekšsēdētājs Andis Orols, to atbalstījušas jau 24 organizācijas.

Orols jautāja Rīgas domes pārstāvjiem, vai Eiropraids tiešām būtu jāredz bērniem. "Antiglobālistu" līderis stāstīja, ka viņu un biedrības locekļus neinteresē tas, ko homoseksuālie cilvēki dara savā guļamistabā, bet viņam šķiet, ka to popularizēt ir nepareizi. Viņaprāt, šī ir arī daļa no plāna, kā samazināt cilvēku skaitu pasaulē. Orols uzsvēra, ka Latvijā jau tā ir novērojama cilvēku skaita samazināšanās. "Praida laikā cilvēki izskatās priecīgi, un praids izskatās pēc svētkiem, bet problēma ir tajā, kas stāv aiz šo svētku izkārtnes," sacīja Orols.

Latviešu biedrības "Labie.lv" pārstāve Dita Rietuma protestā norādīja, ka homoseksuālisms ir pret Dieva iecelto kārtību. Viņa arī izteicās, ka Eiropraids, homoseksualitāte ir ievazāta no Amerikas. Rietuma aicināja visu latviešu tautu sanākt pie ugunskuriem un veidot savu jauno kārtību.

Kāda protesta dalībniece pastāstīja, ka homoseksuālās orientācijas cilvēki sabiedrībā ir priviliģēti. Viņai šķiet, ka ir absurdi, ka tie cilvēki, kuri ir par dabīgām attiecībām un uzskata homoseksuālismu par slimību, tiek uzskatīti par radikāļiem jeb minoritāti. Kā piemēru viņa minēja rakstu portālā "TVNet", kurš sākotnēji informēja, ka pie Rīgas domes notiks protests pret Eiropraidu, bet vēlāk virsraksts ticis nomainīts uz "Homofobi protestēs pret Eiropraidu". "Mēs neuzskatām sevi par baigajiem homofobiem," viņa norādīja.

"Mēs esam pret gejiem un lesbietēm, gribam parakstīties pret praidu, jo tas ir pret Dievu. Bībelē stāv rakstīts, ka ģimene ir svētība," pirms parakstīšanās vēstulē pret Eiropraidu sacīja divas kundzes.

Pēc tam, kad tika nolasīta vēstule, kurā aicināts neatbalstīt homoseksuālisma uztveršanu kā normālu un neatļaut homoseksuāliem cilvēkiem rīkot praidu, klātesošie aplaudēja.

Protestā piedalās arī cilvēki, kuru sevi dēvē par kristiešu pārstāvjiem. Uz kāda plakāta rakstīts "Vairāk nekā miljons Latvijas kristiešu aizstāv nācijas tikumību". Kāds protesta dalībnieks izmanto iespēju evaņģelizēt un dala klātesošajiem bukletus "Kā iepazīt Dievu".

Jau vēstīts, ka šodien no plkst.12 pie Rīgas domes notiek organizācijas "Antiglobālisti" un citu NVO organizēta protesta akcija, kuras laikā tiks pieprasīts atcelt vasarā paredzētā Eiropraida norisi.

"Antiglobālisti" ir pārliecināti, ka šādas akcijas tiek virzītas ne tikai pret Latvijas, bet arī pret visas Eiropas sabiedrības interesēm, turklāt tās esot neatbilstošas tautu vairākuma izpratnei par tikumību, diskriminējošas un demokrātiskajam vairākumam nepieņemamas pēc būtības. Biedrība uzskata, ka ir absolūti nepieļaujami, ka brīdī, "kad nācija pārdzīvo dziļu demogrāfisko krīzi, valsts institūcijas piever acis uz sabiedrības morāli un tikumību graujošu organizāciju aktivitātēm".

Rīgas domē 20.jūnijā lesbiešu, geju, biseksuāļu un viņu draugu apvienība "Mozaīka" no plkst.13 līdz plkst.18.30 pieteikusi gājienu un sapulci pie Vērmanes dārza.

Gājiens pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce - Vērmanes dārzā. Kā pasākuma mērķis minēts "veicināt sabiedrības izpratni par cilvēktiesībām, dažādību, seksualitāti, dzimuma identitāti un ar to saistītiem jautājumiem un informēt par lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) cilvēku tiesisko stāvokli Latvijā, pieprasīt grozījumu izdarīšanu normatīvajos aktos, kas nodrošinātu visu cilvēku neatkarīgi no viņu piederības kādai sabiedrības grupai vienlīdzīgas tiesības dažādās dzīves jomās, kā arī svinēt daudzveidību un demokrātiju". Plānotais dalībnieku skaits ir 2000 personu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!