Foto: Valsts kanceleja
Ceturtdien, 1. aprīlī, valdība pieņēma apjomīgus grozījumus, kas nosaka, kā dzīvosim pēc Lieldienām un ārkārtējās situācijas beigām. Preses konferencei pēc Ministru kabineta sēdes varēja sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis un Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Valdība ceturtdien, turpinot darbu pie iepriekš konceptuāli panāktās vienošanās par zināmiem pārkārtojumiem Covid-19 izplatības dēļ noteiktajos ierobežojumos un drošības pasākumos, pieņēmusi apjomīgus grozījumus attiecīgajos noteikumos, nosakot zināmas izmaiņas no 7. aprīļa, kad būs beigusies valstī izsludinātā ārkārtējā situācija.

Līdz ar to pamatā paliek spēkā jau esošie ierobežojumi un drošības pasākumi, taču dažās jomās no 7. aprīļa būs izmaiņas, tajā skaitā grozīti pulcēšanās ierobežojumi, noteiktas izmaiņas tirdzniecībā, izglītībā, kā arī citās jomās.

"Mēs izprotam situācijas trauslumu, bet esam gatavi spert šo sakārtošanas soli, pakāpeniski ejot uz drošas sadzīves modeli," valdības lemto sēdē novērtēja Kariņš.

Savukārt Pavļuts kopumā pauda atbalstu izmaiņām, taču atgādināja, ka visai sabiedrībai aktīvi jāievēro drošības pasākumi un valdībai jābūt gatavai ātri reaģēt, ja situācija mainās uz slikto pusi.

Tāpat, lemjot par izmaiņām Covid-19 ierobežojumos, pieņemti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas no 7. aprīļa ļauj divas dienas nedēļā skolu apmeklēt 12. klašu skolēniem visas valsts teritorijā.

Valdība arī izdeva rīkojumu piešķirt Iekšlietu ministrijai finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai nodrošinātu piemaksas Valsts policijas, Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes, Valsts robežsardzes koledžas amatpersonām par darbu Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanā.

Ministru kabinets lēma saglabāt lielāko daļu līdz šim noteikto drošības pasākumu, vienlaikus no 7. aprīļa sperot pirmo soli drošības pasākumu izmainīšanā un atļaujot amatierkustības kolektīvu, kā arī interešu un profesionālās ievirzes kultūrizglītības dalībnieku nodarbības ārtelpās grupās līdz 10 personām. Tāpat darbu varēs atsākt arī veikali ārpus tirdzniecības centriem un varēs notikt ielu tirdzniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!