Valdība otrdien atbalstīja likumprojektu, kas paredz stingrāk ierobežot tabakas produktu izplatīšanu un nosaka papildu smēķēšanas ierobežojumus dažādās vietās. Latvijas Universitātes studentu raidījums "KIVI TV", dodoties Rīgas ielās un aicinot smēķētājus pārtraukt šo nodarbi publiskā vietā, sastopas ar visai dažādām reakcijām – vieni ir gatavi piekāpties un pat nodzēst cigareti, otri pauž neizpratni un dusmas par šādu lūgumu.

Kā vēstīts, Veselības ministrija, lai veicinātu no tabakas dūmiem brīvu vidi, likumprojektā noteikusi, ka smēķēt nedrīkstēs uz dzīvokļu balkoniem, ja kādam no mājas iedzīvotājiem būs pretenzijas pret to, kā arī kafejnīcu āra terasēs un citās publiskās vietās, ja kādai personai pret to būs iebildumi. Tāpat noteikts aizliegums smēķēt bērna klātbūtnē. Tiesa gan, par šīm izmaiņām vēl būs jālemj Saeimā.

Sižetā slimību profilakses un kontroles centra veselības veicināšanas departamenta direktore Ilze Straume skaidro, kas ir pasīvā smēķēšana, kā arī uzsver, ka tai mājās pakļauta vairāk nekā puse skolēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!