Jau šā gada septembrī Rīgā darbu sāks Latvijas Universitātes (LU) topošā ēku kompleksa pirmā ēka - Dabaszinātņu māja, kas būs modernākā izglītības celtne Baltijā, portālam "Delfi" atklāj akciju sabiedrības "LNK Industries" projekta vadītājs Roberts Trautmanis.

Torņakalnā topošā kompleksa pirmā celtne, kas atrodas Jelgavas ielā 1, jau septembrī uzņems studentus no Ķīmijas, Bioloģijas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātēm - Fizikas un matemātikas Optometrijas un redzes zinātņu nodaļa, kā arī daļēji no Medicīnas fakultātes. Šobrīd ēkā jau sākušies telpu apdares un iekārtošanas darbi, portālam "Delfi" stāsta Trautmanis, piebilstot, ka ēkā notiks gan studijas, gan pētnieciskais darbs. "Šeit atradīsies arī seši valsts nozīmes pētniecības centri," vēsta projekta vadītājs.

Līdzās mūsdienīgām laboratorijām Dabaszinātņu akadēmiskais centrs būs aprīkots ar 30 auditorijām un semināru telpām, no kurām lielākajā varēs uzņemt 300 studentu. Akadēmiskajā centrā atradīsies arī plašs iekšpagalms jeb ātrijs, unikāla siltumnīca uz jumta, vēja ģeneratori, vairākas individuālā darba vietas, kā arī pašapkalpošanās biroja virtuve. 

Daļa energoefektīvās un videi draudzīgās ēkas jumta tiks apzaļumota, kā arī tās sienas - aprīkotas ar metāliskām spirālēm, pa kurām plānots audzēt vīteņaugus. Spirāļu kopējais garums ir aptuveni četri kilometri.

Projekta mājas lapā vēstīts, ka Torņakalnā uzceltais komplekss būs pirmais šāda apjoma studiju un zinātnes centrs Latvijā, turklāt tā sastāvā esošās ēkas būs pirmās augstākās izglītības būves, kas uzceltas Latvijas Universitātei kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!