Saeimas Juridiskās komisijas sēdē otrdien deputāti izvērtēja Krimināllikuma regulējumu attiecībā uz seksuālo vardarbību pret bērniem, kā arī likuma piemērošanas praksi un sodu politiku. Tas darīts pēc Liepājas tiesas sprieduma, ar kuru par netiklām darbībām ar piecgadīgu meiteni divi vīrieši sodīti ar piespiedu darbu. Pilnais spriedums lietā kriminālprocesā iesaistītajiem ir pieejams kopš 20.jūlija.

Uz komisijas sēdi bija aicināti Tieslietu ministrijasĢenerālprokuratūras, Augstākās tiesas, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas, Valsts probācijas dienesta, Bāriņtiesu darbinieku asociācijas, kā arī Tiesībsarga biroja pārstāvji.

Liepājas tiesa kādu tēvu un dēlu par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo sodījusi ar piespiedu darbu. Gan valsts apsūdzības uzturētājs, gan apsūdzēto advokāts norādījis, ka sods ir adekvāts nodarījumam.

Savukārt Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors uzdevis Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokuroram pārbaudīt Liepājas tiesas sprieduma likumību un izvērtēt Liepājas prokuratūras prokurores rīcību šajā lietā. Arī Tieslietu ministrija pēc pilna sprieduma pieejamības solīja pārbaudīt šo situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!