Lai kliedētu SIA "Skonto būve" pārmetumus par to, ka Valsts vides dienests (VVD) Inčukalna gudrona dīķu apsardzi esot pārņēmis ar spēku, VVD publiskojis video no objekta pārņemšanas.

VVD ieskatā "Skonto būve" paudusi klaji nepatiesu informāciju par veidu, kādā VVD pārņēma Dienvidu gudrona dīķa apsardzi, tāpēc VVD publiskojis video ar patieso "atmosfēru" objekta pārņemšanas brīdī, pavēstīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

"Video redzams, kā VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova, projekta vadītājas un zvērināta tiesu izpildītāja pavadībā, mierīgā sarunu ceļā un bez jebkādiem starpgadījumiem pārņem teritorijas apsardzi un izskaidro objektā esošajiem "Skonto būves" pārstāvjiem VVD darbības un turpmāko kārtību, kādā uzņēmuma darbinieki tiks ielaisti VVD valdījumā," klāsta VVD.

Sarunā ar uzņēmuma pārstāvjiem Koļegova norāda, ka saskaņā ar VVD nostāju būvniekam teritorija jāpamet. "Bijām devuši pietiekami laika, lai tas tā arī notiktu un joprojām sagaidām, ka uzņēmums teritoriju atbrīvos tam vēlamā laikā, saplānojot savas darbības un informējot VVD par tām. Gribam būt droši par to, ka ir skaidrs, kurš ir objekta īpašnieks," skaidro Koļegova.

Tāpat video redzams, ka "Skonto būves" darbinieki norāda, ka turpmāk rīkosies saskaņā ar jauno kārtību, apliecinot, ka tā viņiem ir saprotama.

"Tuvojas gada lietainākais periods, līdz kuram Dienvidu dīķis ir jāpagūst pārsegt ar ūdensnecaurlaidīgu plēvi, lai izvairītos no potenciālajiem riskiem videi un nesadārdzinātu turpmākos sanācijas darbus. Tādēļ mums steidzami ir nepieciešama pilna kontrole par notiekošo teritorijā un mēs vairs ilgāk nevaram gaidīt uz "Skonto būves" teritorijas atbrīvošanu nezināmā nākotnē," uzsvēra Koļegova, piebilstot, ka gudrona dīķi atrodas VVD valdījumā un tam jānodrošina pilnīga kontrole pār bīstamo objektu, izvietojot diennakts apsardzi.

Ievērojot Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasības, video redzamo personu sejas ir aizklātas.

Jau vēstīts, ka VVD 28. augustā pārņēma apsardzi Inčukalna gudrona dīķu teritorijā, savukārt SIA "Skonto būve" norādīja, ka notikusi krimināli sodāma rīcība un lūgusi Valsts policiju (VP) par šo faktu sākt kriminālprocesu.

Vēlāk VVD aicināja "Skonto būvi" atsaukt nepatiesi izplatīto informāciju par veidu, kādā VVD pārņēma Dienvidu dīķa apsardzi.

VVD līgumu ar "Skonto būvi" pārtrauca šā gada 8. jūlijā, ņemot vērā nesaskaņas par vairākiem līguma punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!