Piektdien, 17. aprīlī, atbildīgās iestādes attālināti, izmantojot lietotni "Zoom", preses konferencē informēja par dažādām atbalsta formām iedzīvotājiem Covid-19 krīzes laikā. Preses konferences ieraksts skatāms portālā "Delfi"

Preses konferencē piedalījās Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ingus Alliks, Rīgas Domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks, direktora vietnieks Mārtiņš Moors, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vecākā eksperte Sanda Roze.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī veikti 1535 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta vēl septiņiem cilvēkiem, informēja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

No Covid-19 Latvijā līdz šim ir izveseļojušies 88 pacienti, proti, šiem pacientiem abi kontroltesti neuzrādīja jaunā koronavīrusa klātbūtni, liecina SPKC dati.

Visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 12. maijam. 29. martā, Ministru kabinets lēma par papildu piesardzības pasākumiem Covid-19 izplatības ierobežošanai, turpmāk nosakot stingrākus pulcēšanās ierobežojumus publiskās vietās. Tagad pulcēšanās publiskās iekštelpās un ārtelpās ierobežota līdz diviem cilvēkiem un ar divu metru atstarpi no pārējiem. Izņēmums ir vienas ģimenes locekļiem, kā arī personām, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!