Foto: DELFI
Starpnozaru preses konferencē informē par galvenajiem jautājumiem, kas jāzina saistībā ar noteikto mājsēdi laikā no 21. oktobra līdz 15. novembrim. Preses konferencei seko līdzi video tiešraidē portālā "Delfi".

Mājsēde jeb stingri iedzīvotāju pārvietošanās ierobežojumi ieviesti, lai būtiski bremzētu Covid-19 infekcijas izplatību, mazinātu slogu veselības aprūpes sistēmai un glābtu pēc iespējas vairāk cilvēku dzīvību. No pulksten 20 vakarā līdz pulksten 5 rītā visiem iedzīvotājiem būs jāuzturas savās dzīvesvietās.

Preses konferencē nozaru eksperti plašāk stāsta par šiem un citiem drošības pasākumiem, kā arī par policijas lomu drošības pasākumu ierobežošanas uzraudzībā.

Starpnozaru preses konferencē par epidemioloģisko situāciju un mājsēdi informē Veselības ministrijas Vides veselības nodaļas vadītāja Jana Feldmane, par drošības pasākumu ievērošanas uzraudzību mājsēdes laikā Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks, par vakcinācijas jautājumiem Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča, par darba tiesiskajām attiecībām un vakcināciju Labklājības ministrijas Darba attiecību un darba aizsardzības politikas departamenta direktora vietniece Ineta Vjakse.

Tāpat par izglītības jautājumiem ārkārtējās situācijas laikā informēs Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji Edgars Severs un Juris Zīvarts, kā arī Kultūras ministrijas pārstāvis Uldis Zariņš.

Jau ziņots, ka valdība trešdien lēma no 21. oktobra līdz 15. novembrim ieviest komandantstundu, kad laika posmā no pulksten 20 līdz pulksten 5 nevarēs atrasties ārpus mājas bez attaisnojoša iemesla. Šajā laikā klātienē nenotiks ne publiski, ne privāti pasākumi, atļauta tikai nepieciešamāko veikalu darbība un pakalpojumu sniegšana.

"Delfi" jau rakstīja, ka no 11. oktobra līdz nākamā gada 11. janvārim izsludināta ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību.

Ārkārtējās situācijas laikā tiks paredzēti jauni ierobežojumi tirdzniecībā, ēdināšanā un kultūras pasākumu organizēšanā, kā arī pienākums līdz 15. novembrim vakcinēties valsts pārvaldē un pašvaldību iestādēs strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!