Foto: Foto: Ojārs Jansons
Šonedēļ Latvijā vizītē bija ieradies Svētā Krēsla valsts sekretārs Pjetro Parolins, kurš tikās ar Latvijas augstākajām amatpersonām, nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, lasīja lekciju Latvijas Universitātē, kā arī tikās ar kristīgo konfesiju līderiem un katoļu garīdzniecību.

Svētā Krēsla valsts sekretārs Parolins Latvijā ieradās trešdien, atzīmējot Latvijas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību atjaunošanas 25.gadadienu un 95 gadus, kopš Svētais Krēsls atzina Latviju "de iure". Viņa vizīte noslēdzās piektdien.

Vizītes noslēgumā piektdien, 13.maijā, Parolins, kurš ir pēc ranga otrais cilvēks aiz Romas pāvesta Franciska, tikās Latvijas Romas katoļu baznīcas bīskapiem un kristīgo konfesiju līderiem.

Parolins apmeklēja arī Rīgas Garīgo semināru, kur tikās ar pasniedzējiem, visu Latvijas diecēžu priesteriem un semināra audzēkņiem - topošajiem mācītājiem, portālu "Delfi" informēja Latvijas Romas katoļu baznīcas Informācijas centra vadītāja Ingrīda Lisenkova. Katoļu mediju centrs sagatavojis video atskatu uz Parolina vizīti Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!